1. kolo 20. 10. 2012

26.10.2012 20:12

V sobotu večer se na domácí palubovce ve Sportcentru Želva představily poprvé v nové sezóně oba týmy. Nejprve Legendy hostily svatobořické Blue Hunters, poté nastoupili hráči Oranjes s nováčkem z Veselí.

Zápas Legend nepřinesl moc futsalovosti a o nějakých dechberoucích kombinací ani nemluvě, jednalo se spíš o bojovné utkání, kterému ovšem nechyběl náboj. Hráči obou týmů vše nahradili bojovností a zápalem do hry. Vyrovnaná první půle přineslo několik šancí na obou stranách, ale pouze borci ze Svatobořic skórovali, takže poločas vyhráli 2:0.

V druhé půli byli aktivnější Legendy, ale střelecké štěstí hostů bylo rozhodující a i proto byl výsledný výsledek 5:2 pro Svatobořice. Legendy utkání odmakaly, ale do dalších kol to bude málo, pokud se  pomýšlí na umístění zaručující play-off..

Legendy-Blue Hunters 2:5 /0:2/

Beneš-Zdvořáček, Balažík, Doruška, Solčianský- Julínek, Ryška, Pavlík, Žurovec

 

Druhý zápas mezi Oranjes a Knights z Veselí nad Moravou přinesl zcela jinou hru, zde už bylo vidět dostatek kombinací a šancí obou týmů. Nováček z Veselí se projevoval aktivní běhavou hrou a hráči Knights se často pokoušeli o střelbu z větší vzdálenosti, která se sice míjela účinkem, ale na kvalitě zápasu to jistě neubralo. Domací oranžoví páni začali vlažněji a jako by z počátku vyčkávali, co soupeř ukáže. Postupem času ovšem přebíraly otěže zápasu a kombinační hrou si vytvořili potřebný poločasový náskok 4:0.

V druhé půli pokračoval aktraktivní oboustranný futsal, kdy se prosadili i veselští hráči a zkorigovali tak na konečný výsledek zápasu 6:3 pro Oranjes, kteří zaslouženě zvítězili. Do dalších bojů může být varováním mírné ztráty koncentrace v polovině druhé půle, kdy soupeř snížil dvěma rychlými góly na 4:2. Zkušenější soupeř by jistě mohl této situace lépe využit..  

Oranjes-Knights 6-3 /4:0/

Mačuda- Žurovec O, Kishchanka, Lysý, Příkazský- Kos, Ilčík, Albert, Kleiber- Jílek, Mikulica