10.1.2010

23.12.2011 20:19

Oranjes to na Vacenovice umí. V prvním vzájemném zápase rozstřílely Dubňany Kvasaco 5:1, v neděli si pak po utkání s tradičním rivalem připsalo do tabulky další cenný bod. „Byl to dobrý zápas. Myslím, že remíza odpovídá průběhu zápasu,“ sdělil krátce po utkání Tomáš Příkazský. „Určitě jsme spokojení. Mužstvo jsme dávali dohromady na poslední chvíli. Někteří kluci onemocněli. Vacenovice jsou těžký soupeř. Vždyť jako jediné dokázaly porazit vedoucí Black Cats. Navíc hrají spoustu let pohromadě. Pro nás je to super bod,“ pokračoval.

A byl to právě „dubňanský Totti“ kdo poslal Oranjes do vedení. Příkazský pak mohl zvýšit, ale zblízka poslal míč mimo. Vacenovice se nemohly proti disciplinovaně hrající obraně Dubňan dlouho prosadit. V první vážnější šanci Kvasaca vychytat brankář Drdla Prajku.

Po krátké přestávce Vacenovice zabraly, ale byly to chytře hrající Oranjes kdo se radoval z dalšího gólu. Albert v těžké pozici propálil Nedvědického. Kvasaco po inkasované brance zabralo. Výsledek? Dvě branky v síti bezmocného Drdly. Nejprve prolomil střelecké trápení Špaček, vyrovnání zařídil pohotový Jiří Sladký. V závěru vyrovnaného zápasu ještě nastřelil Kučí tyč a svůj povedený únik nezakončil Sedlák. A jelikož stejně dopadli i hráči Vacenovic, skončil průměrný zápas spravedlivou remízou. Hrdinou utkání byl jeho spoluhráč Jaroslav Drdla, který se jako hráč musel postavit do dubňanské branky. Několika povedenými zákroky si vysloužil obdiv hrstky diváků. „Na to, že nám chytal hráč z pole a inkasovali jsme pouze dvě branky, tak to bylo dobré. Škoda, že jsme nedokázali udržet nadějné vedení, ale i ten bod nakonec bereme,“ pravil Příkazský. „Byl to vyrovnaný zápas. Dubňany sice vedly 2:0, ale my jsme vůbec nezaostávali. Naopak, měli jsme smůlu v zakončení. Nakonec se nám podařilo vyrovnat. Možná jsme měli i více šancí, ale vzhledem k vývoji zápasu s výsledkem jsme spokojený. Remíza je spravedlivá,“ hodnotil duel šéf Kvasaca Radek Procházka.

Oranjes Dubňany B – Kvasaco Vacenovice 2:2 (1:0)

Branky: Příkazský, Albert – Špaček, Jiří Sladký

Rozhodčí: I. Zima, J. Zima

 

Útočník Dubňan Doruška (v oranžovém) si kryje míř před Příkazským a Jakubíčkem (na zemi).
(zdroj: Hodonínský Deník)