10. kolo, 21.1.2012 Legendy vs Black cats a Dukla Hodonín

23.01.2012 00:10

V sobotu 21. ledna odehrála obě naše mužstva další dvojzápasy v lužické sportovní hale a to se s hodonínskými celky Cosmopolitan Black cats a Duklou.

Jako první nastoupili v Lužicích hráči Legend a to proti favorizovaným Black cats. Od počátku zápasu hodoníští hráči na Legendy vlétli a začali pálit jednu střelu za druhou chtějíc se brzy dostat do vedení. Ale polovinu první půle branka nepadla, ale některé střely koček měli ke gólu hodně blízko, tři tyčky a jedno břevno toho byly nesporným důkazem. Legendy se soustředily na agresivní obranu a tato taktika jim i se štěstím vycházela. A dokonce se jim podařilo z jednoho brejku vstřelit vedoucí gól a ujat se překvapivého vedení nad favoritem 1:0! Poté dokonce borce v bílých dresech dokázali pár minut přinutit k bránění a vyslali několik střeleckých pokusů na domácího brankáře. Ale pak se favorit prosadil a s notnou dávkou štěstí srovnal na 1:1 a poté se opět nastěhoval na polovinu Legend a začal obstřelovat branku Jakuba Beneše, který skvělými zákroky držel Legendy ve hře. Před koncem první půle se podařilo opět skórovat kočkám a ujat se vedení konečného poločasového výsledku 2:1. V druhém poločase se obraz hry nezměnil, Black cats drželi míč, často stříleli a Legendy se pokoušeli ojediněle vyrazit do protiútoku. Ještě tři minuty přede koncem byl stav 2:1, proto hráči Legend chtěli vysunout presink a pokusit se o vyrovnávací gól, ale otevřený prostor ihned využili zkušení hráči soupeře a dvěma góly utnuly jakékoli snahy hostů. 

Black cats - Legendy  4:1 /2:1/

gól- Kordula

Sestava: Beneš- Hartman, Ryška, Pavlík, Dohnálek- Zdvořáček, Doruška, Kordula, Budiš

 

Dalším soupeřem Legend byla Dukla Hodonín. Zápas nepřinesl moc futsalové krásy, spíše více nepřesností a kostrbaté kombinace obou soků. V první půli byla aktivnějším týmem Dukla a poločasový stav 1:1 byl pro Legendy zlatý. V druhém poločase alespoň začaly padat góly a z kraje poločasu se dostali do vedení 4:2 hráči Dukly, ale Legendy zabrali a konečně ukázali, že umí i kombinovat a soupeře ve zbytku druhé půle zatlačili a uhráli, vzhledem k vývoji utkání, přijatelný výsledek 5:5.

Dukla - Legendy 5:5 /1:1/

góly- Budiš 2, Doruška, Kordula, Ryška

sestava: Beneš-Hartman, Ryška, Pavlík, Kordula-Zdvořáček, Doruška,Budiš,Chludil- Julínek