10.kolo, Knights-Oranjes 9:2, Legendy-Blue Hunters 1:4

05.01.2013 21:57

V sobotu 5. ledna odehrály své první zápasy druhé části soutěže oba celky. Nejdříve po sobotním obědě zajížděli hráči Oranjes do Veselí nad Moravou, kde je čekal nevyzpytatelný soupeř tamních Knights. Bohužel na tento zápas nebudou hráči Oranjes vzpomínat v dobrém, protože si nakonec odvezli potupný debakl 2:9! Vše podstatné se událo v první půli, Oranjes neproměnili několik dobrých šancí. Naopak veselští futsalisté se dostali brzy do vedení a předváděli rychlý a účelný futsal. Pohybem a chutí si po zásluze vypracovali výrazný náskok 6:0 po první půli. Druhá půle již moc futsalové krásy nepobrala, i když bylo k vidění ještě pět golů a několik vyhrocených situací na obou stranách. Veselští hráči zaslouženě zvítězili a uštědřili velkou lekci hráčům Oranjes..

Trápení pokračuje.. 

Oranjes-Knights 2:9 /0:6/ branky: Jílek, Kleiber

Hanzalík- Žurovec O, Kishchanka, Ilčík, Mikulica, Baťa, Dohnálek, Kleiber, Albert, Jílek

 

Večer se na domácí Želvě představily Legendy, ty hostily soupeře ze Svatobořic a to Blue Hunters. Dnešní zápas těchto dvou týmů byl zvláštní i tím, že to byl nejspíš souboj o poslední postupové místo do play off. Z hráčů Dubňan šlo od začátku cítit odhodlání a snaha o úspěch. Pozorně bránili a postupem času začali soupeře přehrávat. Svatobořičtí jim to i sami ulehčili, protože přijeli s početnou sestavou a jejich hráči se dostávali do tempa pomalu. Naopak hráči Legend začali čím dál víc hrozit a brzy šli do vedení, když mazácky zakončil akci Váńa Solčianský. Legendy v první půli svatobořické hráče do vážnější šance nepustily, poctivou obranou a drzými průniky zápas kontrolovaly a zaslouženě uhájily poločasové vedení 1:0.

Na začátku druhé půle domácí orazítkovali tyč branky Blue Hunters a měli převahu, ale namísto navýšení vedení bylo vše jinak. Nejdříve unáhlenou rozehrávku dubňanských potrestali hosté vyrovnáním na 1:1. V polovině druhého poločasu, poté co nastřelil druhou tyč opět Váňa Solčianský, šel ven po červené kartě hráč Blue Hunters. Legendy měly možnost hrát dvouminutovou přesilovku a pokusit se opět přetáhnout vedení na svou stranu. Bohužel přesilovku borci ve žlutém odehráli bez pohybu, bez myšlenky a vlastně i bez míče. Po přečkání oslabení ukázali větší bojovnost a morálku hráči ze Svatobořic, kteří zlepšili svou hru a začali být lepším týmem a dvěma šťastnými slepenými brankami se dostali do vedení 3:1. Hráči Legend už dohrávali zápas v křeči, leč se sice snažili, na zvrat sil nebylo. V poslední vteřině zahrál mimo brankoviště rukou brankář Dubňan Milan Chludil a byl to zároveň šestý přestupek proti pravidlům, takže následoval desetimetrový kop. který svatobořičtí proměnili a zvítězili 4:1.

Dalo by se říct" GOOD BYE PLAY OFF, GOD BYE" ale věřme, že ne!! Zlepšené výkony z posledních dvou zápasů jsou doufejme zárukou, že to Legendy ještě nezabalily a potřebné body přibudou s kýmkoliv!

Legendy-Blue Hunters 1:4 /1:0/ Branka: Solčianský

Chludil- Balažík, Wagner, Žurovec J, Ryška- Horníček, Opavský, Solčianský, Doruška- Bábíček