10. kolo, Knights vs Oranjes 6:4 /4:0/

12.01.2014 10:13

K desátému zápasu zajižděli dubňanští futsalisté až do Velké nad Veličkou, kde hrají své mače veselští Knights  a jelikož se hrálo už v deset hodin dopoledne, tak se jelo již v brzkých ranních hodinách. Možná si i někteří pamětníci zapadající slávy Oranjes zavzpomínali na ranní výjezdy v krajském přeboru, ke kterému mají letošní výsledky, ale hodně daleko.

Vstup do zápasu ovšem hostům z Dubňan vůbec nevyšel, snad ještě někteří byli myšlenkami ve vyhřáté posteli, protože během prvních dvou minut inkasovali dvě branky a vůbec první polovinu úvodní půle nebyli schopní se dostat do zápasového tempa a potřebného důrazu a nasazení. Domácí uklidnění snadnými dvěma góly lépe kombinovali a na jejich pohyb nenacházeli ospalí Oranjes protihru. Od poloviny první půle přece jen začali být i Oranjes nebezpeční a vypracovali si několik zajímavých šancí, ale jako v minulých zápasech bez potřebného gólového efektu. Ba naopak ještě do přestávky dvakrát inkasovali, takže poločasový stav byl 4:0 pro Knights.

Hned v úvodu druhé půle rozhodčí neodpískal jasný faul na obránce Oranjes, čehož domácí využili a přidalý pátý gól. A když vzápětí po zbytečné ztrátě míče dostali dubňanští futsalisté šestou branku, vypadalo to s Oranjes velmi špatně. Ti však ukázali, nejen hrstce diváků, ale i sobě, že umí zabojovat. Přidali v důrazu a pohybu a s přibývajícími šancemi postupně přicházely góly. Veselské futsalisty v druhé půli naprosto přehráli, ti měli jen několik brejků, ale již neměli tolik potřebného prostoru a klidu, kolik jim dával soupeř v první půli a tak již další branku nepřidali. Bohužel pro Oranjes, ale čas rychle plynul a tak to stačilo jen na vstřelení 4 branek, nutno dodat, že šance minimálně na remízu určitě byly. Zápas dvou rozdílných poločasů, tak rozhodly asi první dvě minuty utkání, kdy nedůraz a lehkovážnost Oranjes, daroval domácím snadné vedení a nastartování do zápasu.

Knights - Oranjes 6:4 /4:0/

góly: Solčianský 2, Albert, Roubík

Doruška /Hanzalík/- Julínek, Roubík, Albert, Žurovec R- Dohnálek, Ryška, Jílek, Solčianský