10. kolo, Oranjes vs Black cats a Dukla Hodonín

23.01.2012 00:20

Black cats - Oranjes 6:7 /3:2/

góly: Lysý 2, Kleiber 2, Baťa, Kishchanka a Jílek

sestava: Mačuda-  Žurovec O, Kishchanka, Žurovec R, Baťa- Lysý, Jílek, Kleiber, Albert

V desátém kole se Oranjes postavili do cesty týmu Cosmopolitan Black cats, který v předešlých 14 zápasech neztratil ani bod a byl před utkáním favoritem. V zápase šlo o hodně, vítěz získá cennou dávku sebevědomí před play off a jelikož šlo o kluby z popředí tabulky tak prestiž utkání bylo vysoká. Pro Oranjes byl zápas pikantní i tím, že hráli vlastně "proti" široké okresní futsalové veřejnosti, v okresních kuloárech totiž panuje přesvědčení, že Oranjes má sice kvalitní a silné mužstvo, ale na Black cats prý herně nemá a hodně zaostává. 

Zápas začal o čtvtrt na sedm večerního času v lužické hale. A od začátku zápasu se diváci nenudili. Již ve 3. minutě byl stav 1:1, hrál se útočný futsal a zápas měl tempo, které pak na chvíli trošku zadrhlo, k čemuž dopomohlo několik ostřejších soubojů a také pár nepředvědčivých výroků sudích, po nichž se více diskutovalo než hrálo. V polovině poločasu dostali hráči koček výhodu dvouminutové přesilové hry za špatné střídání Oranjes, ale krom dvou nastřelených tyčí z této výhody domácí víc nevyužili. Naopak po úspěšném oslabení a dlouhém pasu od brankáře Jakuba Mačudy vstřelil gól na 2:1 Michal Jílek, ale Black cats následně dvěma góly opět otočili výsledek ve svůj prospěch. Poté si oba týmy ještě vytvořily několik šancí, ale skóre se již v první půli neměnilo.

Na začátku druhé půle se podařilo odskočit hodonínským na dva góly a to na skóre 4:2. V tu dobu to s Oranjes vypadalo zle nedobře. Ale od 5. minuty druhé půle předvedli Oranjes "výkon snů". Do sebevědomého soupeře se pořadně obuli, přidali agresivitu v osobních soubojích, pohybu a napadání hráčů Black cats. Ti začali chybovat a jejich naivní profesorské kombinace byly lehkým soustem pro rozpumpované futsalisty z Dubňan. Díky nacvičeným standardním situacím a smrtícím brejkům otočili stav zápasu na 4:6 z pohledu koček. A když pak byl vyloučen hráč Hodonína a naslednou přesilovku Oranjes využili, byl stav 9 minut před koncem 4:7 pro černooranžové borce! Dubňaští měli ještě nekolik dobrých šancí, ale navýšení skóre již nepřišlo. S posledními minutami zápasu, ale přeci jen přišel závěrečný tlak Black cats, ale na víc než na zkorigování výsledku na 6:7 dnes hráči Cosmopolitanu prostě neměli a Oranjes zaslouženě zvítězili.

Zde odkaz na článek v Hodonínském deníku

 

Dukla - Oranjes 4:10 /1:6/

góly: Baťa 2, Příkazský 2, Albert, Jílek, Lysý, Kleiber. Kishchanka a vlastní

sestava: Frejlich- Kishchanka, Žurovec O, Příkazský, Baťa- Balažík, Lysý, Kleiber, Albert- Jílek

V druhém zápase v Lužicích se střetli Oranjes s Duklou Hodonín. Zápasu chyběl náboj a emoce. Dubňanští futsalisté si v první půli i přes spoustu dalších neproměněných šancích, vytvořili příjemný náskok 6:1. V druhém poločase se jim kombinačně již tak nedařilo a dokonce statickou hrou umožnili vstřelit soupeři 3 góly. Ale zkušený matador v dresu Oranjes Tomáš Příkazský dvěma góly v závěru nepřipustil žádné komplikace a pomohl tak k pohodlné výhře svého týmu.

BC vs Oranjes