11.12.2010

23.12.2011 17:48

Futsalisté Dubňan otočili jeden z klíčových zápasů základní části a po velkém boji porazili v atraktivním souboji Kyjov 5:3. Třemi góly se na výhře Oranjes podílel Radek Žurovec, který nejprve šest minut před koncem utkání srovnal na 3:3 a v samotném závěru dvakrát proměnil desetimetrový kop. Kyjov přišel nejen o důležité body, ale také o Bronislava Blahu, který musel po hlavičkovém souboji s Ondřejem Žurovcem odjet na šití. „Šest stehů,“ tipoval při cestě do nemocnice zraněný hráč Hurá Teamu. Blaha se zápasu odstoupil ve 35. minutě, za stavu 3:1 pro domácí. „Projeli jsme si to sami,“ přiznal kapitán Kyjova Oldřich Talaš. Kyjov přitom nevstoupil do utkání vůbec dobře. Průniky Roubíka a Radka Žurovce skončily naštěstí pro domácí tým mimo, Bohdan Blaha zase orazítkoval břevno. Na druhé straně vychytal Talaše dubňanský gólman Frejlich. Gólu se jako první dočkali Oranjes, Bronislav Blaha nastřelil Roubíka a prudký míč skončil nečekaně v domácí brance. Gólman Kyjova Cahlík, který byl v té době daleko od své svatyně, jen nechápavě kroutil hlavou. Rozpaky vzbudila i vyrovnávací branka. Hostující Bohdan Blaha ve snaze odkopnout míč do zámezí nastřelil dotírajícího štírka Bukovského. Bezmocný Frejlich jen pokrčil rameny. Závěr první půle patřil Kyjovu. Macek nejprve nastřelil tyč, v posledních vteřinách úvodní části proměnil desetimetrový kop, nařízený za šest faulů, Kůřil. „Na začátku byl poznat, že Kyjov byl rozehraný. Dlouho nám trvalo, než jsme se dostali do tempa,“ řekl kapitán Oranjes Tomáš Příkazský. Ten na sebe upozornil dvěma ostrými zákroky v rozmezí několika vteřin. „Jsme zvyklí na tvrdý beton, trošku jsme v kyjovské hale bruslili. Žádný řezník ale nejsem,“ bránil se Příkazský. Atraktivní zápas byl oboustranně hodně vyhecovaný. „Na můj vkus až moc,“ uvedl dubňanský útočník. Kyjovu vyšel i začátek druhého poločasu. Bronislav Blaha nádherně trefil šibenici. Hráč Hurá Teamu se však následně zranil a musel ze hry pro poranění hlavy odstoupit. Domácí, ukolébaní dvoubrankovým náskokem, závěr nezvládli. Ve 38. minutě dorazil střelu Ryšky za Cahlíka Balažík, šest minut před koncem vyrovnal Radek Žurovec. „Vzadu jsme udělali zbytečné chyby a začali jsme hrát ustrašeně,“ pravil Talaš. Chytře hrající Dubňany si pak vymodlily šestý faul a Radek Žurovec desetimetrový kop bezpečně proměnil. Kyjov se v hektickém závěru snažil o vyrovnání, ale žádné drama se nekonalo. Vacula se nešťastně dotkl míče a R. Žurovec svým třetím gólem v zápase stanovil na konečných 5:3.

Oranjes důležitá výhra těšila. „Jsou to zlaté tři body. Vybrali jsme si štěstí, které jsme neměli třeba proti Černým kočkám, kdy jsme v závěru trefili tyč,“ vzpomněl na duel s Cosmopolitanem Příkazský. „Zápas rozhodly individuální chyby. Podržel nás brankář a střelec Radek Žurovec. Oba gólmani zachytali výborně. Branek měl být daleko víc,“ hodnotil duel Příkazský.

Hurá Team Kyjov – Oranjes Dubňany 3:5 (2:1)
Branky: 12. Bukovský, 25. Kůřil, 33. Blaha – 44., 49. a 50. Žurovec, 9. Roubík, 38. Balažík,
Rozhodčí: Monček, Riedl
Diváci: 10
Kyjov: Cahlík – Talaš, Lochman, Bukovský, S. Macek, Malacka, Svoboda, Blaha, Kůřil, Vacula, Bůžek.
Dubňany: Frejlich – Příkazský, R. Žurovec, O. Žurovec, Blaha, Opavský, Balažík, Ryška, Roubík, Hekele.

 
Kovo Ždánice – Oranjes Dubňany 3:10 (Radek Ruban 2, Šifel – Žurovec 5, Ryška, Hekele, Roubík, Opavský)

Futsalisté Dubňan otočili sobotní šlágr čtvrtého kola s Kyjovem. Na snímku utíká Michal Kůřil (v bílém) hráči Oranjes Ondřejovi Žurovcovi.

 Pajdovic v akci

(zdroj: Hodonínský Deník)