11. kolo, Kvasaco-Legendy 1:1, Oranjes-Euroroma 3:3

13.01.2013 12:14

Po nepříliš povedeném vstupu do nového roku, kdy oba týmy v minulém kole vyšly bodově naprázdno, bylo zapotřebí si spravit sebevědomí a vyhecovat se k lepším výsledkům.  Legendy tentokrát zajížděly do Hodonína, kde má svou domácí halu tým Kvasaco Vacenovice.  Áčko Oranjes naopak hostilo lídra tabulky Euroromu Hodonín.

Zápas Legend s Kvasacem byl po celý zápas vyrovnaný. Hráči Vacenovic drželi o něco víc míč na svých sálovkách a možná i měli o několik střel více než dubňanští futsalisté, ale i ti měli dostatek šancí. Zápas mohl vyhrát kdokoli z obou dnešních soupeřů. Po poločasové remíze 0:0 skončil nakonec zápas 1:1, když jedinou branku Legend vstřelil herr Aleš Hartman. Nový kouč Legend Milan "Oskar" Chludil, tak mohl být spokojen se svou premiérou na lavičce a za první uhraný bod v této sezóně svého týmu.

Kvasaco - Oranjes 1:1 /0:0/ gól: Hartman

Opavský- Balažík, Zelený, Žurovec J, Doruška- Julínek, Hartman, Wagner, Pavlík- Bábíček

 

O půl hodiny později, tedy v sedm hodin večer, v dubňanské Želvě vypukla bitva mezi Oranjes a Euroromou. Zápas přilákal stovku futsalových fanoušků a tak kulisa a kvalita týmů měla zaručovat skvělou zábavu. A diváci se nenudili!

I když samotný začátek zápasu byl poněkud rozpačitý, hosté z Hodonína hráli opatrně odzadu a první střídání obou čtyřek Oranjes přineslo několik zkažených přihrávek a nervozity na jejich sálovkách. Prvních pět minut zápasu nabídlo jen dva nebezpečné výpady hodonínských futsalistů a právě při tom druhém byl soupeř faulován těsně před brankovištěm a hosté standardní situaci s přehledem využili. Nutno dodat, že hráči Oranjes jim to značně ulehčili, díky špatnému obsazení hráče z Hodonína. Ale možná právě tento gól probral dubňanské hráče k lepšímu výkonu, začali lépe kombinovat a to přineslo i několik slibných příležitostí. Jenže vše kazil opět skvělý Lupač v brance Euroromy. I když byli hodonínští pod tlakem, tak občas vyráželi do nebezpečných protiútoků, které úspěšně odrážel Jakub Mačuda. Deset minut před koncem první poloviny po nedůrazu v bránění inkasovali hráči Oranjes druhý gól, který trochu otupil jejich hru a hra se vyrovnala, tedy spíš se hrála vyčkávací partie, Euroroma nespěchala a oranžoví se otřepávali z nepříznivého stavu, který neodpovídal průběhu zápasu. Možná i borcům v černooranžových dresech blýskl hlavou poslední vzájemný zápas, který smolně prohráli 0:5! Ale čtyři minuty před koncem zahnal chmury svým spoluhráčům Michal Jílek a snížil na 1:2.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, byli nebezpečnější a aktivnější než soupeř z Hodonína a také se dočkali po sedmi minutách vyrovnávací branky na 2:2, kterou vstřelil opět s chutí hrající Zbyňa Lysý. Jenže místo toho, aby po dalších šancích přetáhli vedení na svou stranu hráči Dubňan, tak hosté využili další zaváhaní při bránění Oranjes a opět se dostali do vedení a to 3:2. Ale vyrovnání mohlo přijít vzápětí, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen jeden z hodonínských hráčů. Ovšem přesilovka se moc nevydařila, i když jednu vyloženou šanci si Dubňany vytvořily, ale Lupač svůj tým nadále podržel. Posledních deset minut se hrál futsal nahoru a dolů, šance měly oba týmy, bylo jen otázkou zda Oranjes vyrovnají nebo naopak Euroroma dá rozhodující gól. Nakonec zaslouženě vstřelili v závěru zápasu branku hráči Oranjes, prosadil se nejlepší střelec svého týmu Radek Kundrata a zařídil konečnou remízu 3:3.

Zápas se musel líbit, padlo šest branek, bylo k vidění spousta šancí a soubojů. Určitě jeden z nejlepších zápasů letošního ročníku okresní ligy. A pro samotné hráče Oranjes doufejme potřebnou vzpruhou! 

Oranjes - Euroroma 3:3 /1:2/ góly: Jílek, Lysý, Kundrata

Mačuda- Ilčík, Kleiber, Kundrata, Jílek- Kishchanka, Příkazský, Lysý, Albert- Kos, Hanzalík