12. kolo a okresní pohár, 4. 2. 2012

05.02.2012 12:48

Oranjes- Kvasaco 3:2 /1:1/ góly: Jílek 2, Lysý

Mačuda- Kishchanka, Jílek, Žurovec R, Baťa- Kos, Lysý, Albert, Příkazský- Kleiber

V sobotním večeru se na Želvě v šest hodin odehrál zápas 2. kola okresního poháru mezi Oranjes a Kvasacem Vacenovice. Tým Oranjes moc touží vyhrát okresní kolo a  změřit síly se soupeři z jiných okresů a třeba i s ligovými týmy z Brna. Zápasu mělo dodat i náboj to, že vacenovští již dlouho neporazili Oranjes, tak tohle klání mohli brát jako vendetu.

Ovšem samotný zápas trošku zklamal, alespoň jeho dvě třetiny. V první půli se žádný ohromný mač nekonal. Oranjes se nemohli dostat do tempa a tým Kvasaca se o něco častěji pokoušel o střelbu než domácí tým a tak šel zaslouženě po hezké kombinaci do vedení. Ale Oranjes přeci jen trošku zabralo a srovnalo stav na poločasových 1:1, když branku vstřelil Michal Jílek.

V druhé půli se pokračovalo v opatrném futsalu, který narušil v polovině druhé půle Zbyněk Lysý, kdy nedal prudkou střelou brakáři Vacenovic šanci. Ale Kvasaco brzy srovnalo stav a poté se konečně zápas dostal do svižného tempa. Přibyly šance na obou stranách, také i pár tvrdších soubojů a diváci se konečně trošku mohli děním na palubovce prohřát v promrzlé dubňanské hale. Blízko ke vstřelení rozhodující branky byly jak Vacenovice, které nastřelily tyč branky, kterou hájil Jakub Mačuda, tak i Oranjes kdy Jílkovu akci vykopával obránce Kvasaca z brankové čáry. Už to vypadalo, že utkání skončí remízou, ale minutu před koncem obránce Vacenovic Janík až příliš okatě přidržel rukou Radka Žurovce ve svém brankovišti a daroval domácím lehce pokutový kop, který nekompromisní ranou proměnil Jílek. Hráči Kvasaca se ještě pokusili o hru bez brankáře, ale domácí lehce získané vedení již uhájili. V samotném závěru zápasu ještě hráče Vacenovic rozohnil Luděk Baťa, když v přemíře snahy v bránění zajel do jednoho hráče Vacenovic nebezpečným skluzem, ale nešlo o zákeřný zákrok zezadu, ale čelem k soupeři, proto dostal zaslouženě žlutou kartu, což bylo poslední co se v tento zápas událo.

Vzhledem k blížícímu se play off by měl dnešní zápas být výstrahou, protože Kvasaco si minimálně penalty zasloužilo. Jistě, Vacenovice jsou silný soupeř, ale nasazení a koncentrace nebyla jako v minulých zápasech a nebýt skvělých zákroků Jakuba Mačudy, nemohl by v případě postupu Vacenovic nikdo nic namítat. Ale když vzpomeneme na minulé ročníky, když jsme skoro vždy brzy vypadly v poháru i když jsme přehrávaly soupeře a měli dvojnásobek šancí než soupeř.. Ale jak je známo, na šance se nehraje..

 

Legendy-Oranjes 2:6 góly: Pavlík 2- Baťa 3, Žurovec R 3

Legendy- Opavský-Hartman, Zdvořáček, Budiš, Doruška-Julínek, Ryška, Pavlík, Chludil

Oranjes- Mačuda- Kishchanka, Jílek, Žurovec R, Baťa- Kos, Kleiber, Příkazský, Voříšek

Po postupovém pohárové zápase se odehrálo dubňanské derby mezi Legendami a Oranjes. Zápas se nesl v přátelské atmosféře a favorizovaní Oranjes potvrdili svou kvalitu a zaslouženě zvítězili, i když Legendy stejně jako Oranjes několik dalších dobrých šancí neproměnili.