12. kolo, Legendy-Strážnice 1:7, Black Cats-Oranjes 9:1

20.01.2013 10:17

Další kolo, v pořádí již dvanácté, odehrály oba týmy ve stejný den a to v sobotu 19. ledna. Legendy hrály na Želvě se Strážnicí a Oranjes v Hodoníně s místním týmem Black Cats.

Legendy nastoupily v šest večer proti týmu ze Strážnice a dubňanští hráči si dnes věřili. I začátek zápasu se vyvíjel dobře pro borce ve žlutých dresech, aktivně bránily a vyrážely do protiútoků a některé vypadaly slibně, ale střelecká forma Legend je letos mizerná. V polovině zápasu se dostala Strážnice do vedení a od té doby začala lépe kombinovat a také se dostávali její hráči čím dál víc do šancí. S notnou dávkou štěstí dvě šance proměnili a dostali se do vedení 3:0. Těsně před přestávkou mohl snížit Jiří Žurovec, ale sám před brankářem hostů selhal. Poločas tedy skončil 0:3 z pohledu Legend.

Druhou půli začali dubňanští opět poměrně úspěšně, hosty nepouštěly do vážnějších šancí a vyčkávali na svoji příležitost a ta taky přišla, po pěti minutách druhé půle, vrátil naději Jirka Žurovec a snížil na 1:3. Zdálo se, že zápas není ještě ztracen, ovšem vzápětí dvěma slepenými góly odskočil tým ze Strážnice na rozdíl čtyř branek. Hráči Legend sice měli několik dobrých šancí, ale gól již nepřidali a naopak dvakrát ještě inkasovali a tak konečný výsledek zápasu byl 1:7.

Legendy sice zápas odmakaly, ale bez potřebného důrazu a disciplíny budou horko těžko vyhrávat s kvalitními týmy.

Legendy - Strážnice 1:7 /0:3/ gól: Žurovec J.

Opavský- Balažík, Zelený, Ryška, Žurovec- Julínek, Wagner, Budiš, Doruška- Bábíček

Oranjes odehrál své utkání v sedm večer v Hodoníně. Z posledních tří zápasů s Black Cats se dvakrát radovali z výhry dubňanští futsalisté. A tak se očekával vyrovnaný a atraktivní duel.

Bohužel nebyl, možná byl prvních deset minut vyrovnaný, atraktivní určitě ne, spíš to byla nuda. Black Cats nikam nespěchali a chytře v první půli přenechávali iniciativu hostím, což byl mistrný taktický tah, Oranjes totiž tento zápas naprosto nezvládlo. Jestli se namlsali prvními pěti minutami, kdy měli bezzubou převahu, to nikdo neví. Místo, aby protihráče dostávali do úzkých, byť rychlejším přístupem nebo zrychlením hry, tak  hru spomalovali buď nesmyslným držením míče nebo nepřesnou přihrávkou, zkrátka bylo vidět, že to nebyla bitva Oranjes proti Black Cats, ale jednotlivců proti týmu z Hodonína. Rozdíl byl i ve faulech, zatímco se hráči z Hodonína při soubojích nebáli soupeře podržet či jinak nedovoleně zpomalit, tak hráči Oranjes radši nechali soupeře přejít dál než, aby si "špinili ruce". Poločas se ještě dá říct, že nějak dubňanští odehráli, ale co se dělo v druhé půli, to byla katastrofa. Ještě, že alespon hráči Black Cats se slitovali nad třicítkou diváků a předvedli několik povedených kombinací a naložili soupeři zaslouženou devítku. A to ještě nejmín pět šest branek chytil jediný bojovník z Oranjes Marek Hanzalík, nebýt něho, tak si "suveréni" z Dubňan odváží patnáctku! Čestný gól darovaly Kočky samy, půl minuty před koncem chtěly zahrát power play a nevyšla jim, nabídly tak nezaslouženě vstřelení branky hráčům z Dubňan do prázdné branky.

Bohužel jediným kladem letošní sezóny pro Oranžády je domácí neporazitelnost, ale tato devíza ztrácí své kouzlo tím, že čtvrté místo zaručující domácí zápas v play off se vzdaluje. Oranjes totiž padá tabulkou čím dál níž a teď se nachází na sedmé pozici..

Black Cats - Oranjes 9:1 /3:0/ gól: Kleiber

Hanzalík- Kos, Ilčík, Jílek, Kleiber- Mikulica, Kishchanka, Lysý, Příkazský- Dohnálek