12. kolo: Magic Krystals vs Oranjes 0:4 /0:0/

01.02.2015 13:42

Hned den poté co porazili v pátek Oranjes Kvasaco Vacenovice 2:0 se v sobotu 31. ledna utkali s mužstvem Magic Krystals Hodonín a opět se hrálo v hodonínské hale. Tým hodonínských mladíků se po počátečním rozkoukávání začal v posledních zápasech výsledkově zvedat a dokonce porazili i veselské Knights či Duklu Hodonín. A tak se čekala opět vyrovnaná futsalová bitva.

Oranjes, které sužuje velká marodka pro dnešní mač přeci jen oproti včerejšímu mači posílili tři hráči z optimální sestavy Miloš Albert, Peťa Dohnálek a Kraken Kordula.

V první půli se hrál svižný futsal, ale šancí se rodilo poskromnu. Domácí hráči se snažili pohybem a aktivitou, rozkývat soustředěnou obranu Oranjes, která za poslední 4 zápasy pouze 2x inkasovala, ale krom několika střeleckých pokusů z méně nebezpečných pozic pro brankáře Oranjes Dorušku z této platonické aktivity nic nevytěžili. Dubňanští futsalisté, vědomi si náročného zápasu den předtím se nikam nehnali a v první půli se soustředili na poctivou defenzívu a čekali na své příležitosti. A nevedli si uplně zle, Jaroslavu Budišovi, který se ocitl sám před brankářem Krystals chybělo víc klidu v zakončení, Michalu Jílkovi zase pár centimetrů, aby jeho střela zapadla do branky a Kordula ani Albert v dobrých pozicích nedokázali prostřelit domácího brankáře. Po prvním poločase byl tedy nerozhodný stav 0:0.

Ve druhé půli Oranjes prostřídali sestavu, místo Budiše a Korduly přišli čerství Radek Žurovec a Ivan Solčianský. A tahle změna týmu prospěla, Oranjes sice dál dobře bránili, ale začali se více prosazovat i kombinačně a po pár šancích se v polovině druhé půle dostali do vedení 2:0, když během dvou minut vstřelili dvě branky, obě vsítil Jan Novotný. Hodonín se sice dál snažil o aktivní hru, ale jejich kombinace nebyly, tak nebezpečné a s nastřelovanými míči si v pohodě poradil Doruška. Jednou sice nastřelili tyč jeho branky a přišlo pár nebezpečných výpadů do obrany Oranjes, ale vše po chvíli utnul Albert, když 5 minut před koncem přidal třetí branku a bylo po zápase. Domácí se ještě pokusili dvě minuty před koncem sehrát power play či-li hru bez brankáře, ale nakonec inkasovali čtvrtý gól od Jílka, který přes celé hříště stanovil konečný výsledek na 4:0.

M. Krystals - Oranjes 0:4 /0:0/

Doruška- Julínek, Dohnálek, Albert, Kordula /Solčianský/- Blaha, Novotný, Jílek, Budiš /Žurovec R/

Góly: Novotný 2, Albert, Jílek