13. kolo, 12.2.2012 zápasy s Veselím a Strážnicí

12.02.2012 14:03

Již v 7 hodin ráno odjížděli hráči Legend k dalšímu dvojzápasu do Veselí nad Moravou, kde se měli střetnout s týmy Veselským výběrem a Strážnicí. První se utkali s Veselany, od počátku měli míč v držení většinou domácí, ale do vyložené šance se nedostali, naopak z rychlé akce vstřelil gól Milan Chludil jinak zvaný Oskar. Přiznivý výsledek drželi borci ve žlutých dresech do poloviny první půle, poté se však dvakrát šťastně prosadili domácí, uklidnili se a začali si vytvářet větší počet šancí. I když několikrát skvěle zasáhl Jakub Beneš, tak se favorit postupně prosazoval a zaslouženě zvítězil 8:2.

Do druhého zápasu již nesměli nastoupit vykartovaní Jakub Beneš a Radek Doruška. Naopak premiéru v dresu Legend si odbyl novic David Bábíček, který nastoupil v  útoku po boku snajpra Jary Budiše alias Tašunečky. Třetinu zápasu to byla vyrovnaná partie, ale v dalším průběhu zápasu se projevila únava z předešlého zápasu a hráči Strážnice udolaly Legendy a zápas nakonec skončil stejným výsledekem 8:2 pro Strážnici i když několik dobrých šancí borci v žlutých dresech neproměnili.

Sice Legendy dostaly dva vysoké výprasky, ale v kombinované sestavě to bylo těžké. Někteří hráči by se měli zamyslet, když tři týdny před koncem sezóny pilují formu v hospodě, na ledě či v jiných aktivitách..

Legendy: Beneš, Opavský- Hartman, Julínek, Zdvořáček, Bábíček, Budiš, Doruška, Chludil, Pavlík

 

Poté nastoupili proti Veselí hráči Oranjes s vědomím, že v případě výhry si zajistí přímý postup do semifinále. Veseleký výběr nastoupil v nejsilnějším složení, za to Oranjes chyběli dvě opory, Michal Jílek a Zbyňa Lysý. Polovina první půle patřila Oranjes, dobře kombinovali a aktivní hrou dělali problémy hráčům domácích, ale vše se změnilo v 15. minutě, to se hráči Dubňan zbytečně pustili do debat s rozhodčími, čímž se dostali vlastní vinou z tempa a toho využil zkušený domácí tým, který se doposud jen bránil a využil nesoustředěné hry Oranjes ke vstřelení vedoucí branky, po které Veselský výběr vyrovnal hru a ještě do poločasu odskočil na dva góly. Druhá půle již byla plně v režii domácích, kteří těžili z nepřesných kombinací Oranjes a vyráželi do nebezpečných protiútoků a jen díky Jakubu Mačudovi nenadělili Oranjes větší debakl. Zrodila se tak zasloužená výhra Veselského výběru 5:2.

V druhém zápase nastoupili proti Dubňanům hráči Strážnice, kterým chybělo několik opor. První půle vyzněla jasně ve prospěch Oranjes a s přehledem vyhráli první půli 4:1. Zato ve druhém poločase se děly věci. Ten kdo čekal, že Dubňany navýší skóre a v pohodě dokráčí ke třem bodům, se šeredně spletl. Domácí po šťastném snížení na rozdíl dvou branek, ožili a  trestali naivní a statickou hru Oranjes a zcela zaslouženě vydřeli remízu 5:5!

Fanoušci Oranjes jistě potěší, že sice díky dnešnímu neúspěchu a tudíž pádu na třetí místo, uvidí Oranjes na Želvě, ale pokud pomýšlí Oranjes na finále, měli by se soustředit více na své výkony a na svou hru. Pár neodpískaných faulů zápas nerozhoduje, tak jako nasazení, bojovnost a herní discíplína..

Oranjes: Mačuda- Balažík, Kishchanka, Kos, Žurovec O, Žurovec R, Baťa, Kleiber, Příkazský, Voříšek, Albert