13. kolo, Oranjes-Blue Hunters 6:4, Knights-Legendy 6:0

06.02.2013 21:59

Zápasy 13. kola opět nepřinesly žádné zázračné výkony našich mužstev. Nejdříve se v sobotu v domácí hale utkali hráči A týmu s Blue Hunters ze Svatobořic. Náš tým předvedl další bezkrevný výkon, který ale nakonec stačil na důležité tři body a udržení domácí neporazitelnosti v domácím prostředí. Zápas gólově odstartoval Luděk Baťa svojí osmou trefou v sezoně. Hosté ale velice brzy srovnali Kulhaimem, který zakončoval po rozhození naší obrany do prázdné branky. Zbytek prvního poločasu, ale patřil černooranžovým, když se do přestávky gólově prosadili Michal Jílek, Igor Kishschanka a opět Luděk Baťa. Tomu se mimo jiné podařilo ohrozit nečekaně i vlastního gólmana.

Přes to, že byl vstup do druhé půle z naší strany dost vlažný, tak se podařilo navýšit vedení díky Renému Mikulicovi a krásnému futsalovému momentu Zbyška Lysého na 6:2. Sám dokázal tak vyšachovat svatobořickou obranu i s brankářem, že nakonec zakončil do opuštěné branky Modrých lovců. Jenže závěr zápasu jsme si opět hrou bez disciplinovaného vracení výrazně zkomplikovali. Dvě minuty před koncem se Svatobořice dostaly opět do hry, když snížily na 4:6. Předtím jsme nevyužili ani klasickou penaltu, kterou Kuba Mačuda kopal místo ze šesti metrů z házenkářské sedmičky. I když měli hosté v závěru ještě jednu tutovku, tak tři body zůstaly doma.

Oranjes – Svatobořice-Mistřín 6:4 (4:1), branky: Baťa 2, Jílek, Kishchanka, Mikulica, Lysý.

Oranjes: Mačuda – O. Žurovec (K), Kishchanka, Mikulica – Jílek, Lysý, Albert, Baťa.

Legendy zajížděly v neděli večer do Veselí nad Moravou, kde je čekal domácí výběr zvaný Knights. Od začátku zápasu měli domácí futsalisté převahu a hráči Legend toho ve hře dopředu moc nepředvedli a v obraně bohužel také ne. I proto už v polovině první půle jsme prohrávali 3:0. Poté sice nastřelil tyč Jirka Žurovec, ale nic víc se nestalo a tak skončil i poločas.

Brzy v druhé půli nastřelil již podruhé v zápase tyč Žurovec, ale to bylo na dlouho vše od borců z Legend, veselští měli míč pod kontrolou a po zbytek zápasů toho moc Legendám nedovolili a když už jsme se dostali do protiútoku, tak byl problém se zakončením. Veselí přidalo další tři branky a Legendy si odvezly domů pěknou šestku.

Knights - Legendy 6:0 /3:0/

Legendy: Opavský- Balažík, Zdvořáček, Doruška, Žurovec- Julínek, Hartman, Pavlík, Chludil- Bábíček, Solčianský