13. kolo, Oranjes vs Euroroma 4:10 /2:4/

02.02.2014 14:05

V dalším zápase se utkali na domácí palubovce hráči Oranjes se silným celkem Euroromy Hodonín. S blížícím se play off se jednalo o ostrý test před vyřazovacími boji.

Po počátečním vzájemném oťukávání obou mužstev, byl scenář zápasu jasně daný. Oranjes se snažili diktovat tempo hry a tlačit se do ofenzivy, zato hráči Hodonína se soustředili na kvalitní defenzivu s rychlými kontry do soupeřovi obrany. Oranjes si vypracovali několik dobrých šancí, ale góly nepřicházely, naopak hosté v první půli ztrestali každé zaváhání hráčů Oranjes a vstřelili čtyři branky. Domácí odpověděli pouze dvěma zásahy Ryšky a Jílka, takže stav po první půli, jinak pohledného futsalu, byl 2:4 z pohledu Oranjes.

Hned v úvodu druhé půle vstřelil kontaktní gól na 3:4 Albert a zdálo se, že bude pokračovat vyrovnaná a kvalitní futsalová podívaná. Žel pro Oranjes se opět zápas nevyvíjel podle jejich představ. Po nedorozumění v obraně a následném přímém kopu hostů, obdržely Dubňany pátou branku a ta zřejmě rozhodla, protože po ní se domácí futsalisté vrhli do bezhlavého útočení, z čehož se sice zrodilo šancí jako máku, ale bez potřebného gólového efektu. Do otevřené obrany Dubňan chytře hrající hosté podnikali bleskové výpady, které zkušení a technicky dobře vybavení hodonínští hráči uměli využít a vstřelili dalších pět branek a tým Oranjes tak utrpěl další potupný debakl. Oranjes se z mnoha šancí zmohli pouze na jedinou branku, když v závěru utkání snižoval na 4:8 Jílek, ale to už jeho tým dohrával v křeči a nakonec zápas skončil 4:10.

Před slušnou diváckou návštěvou na Želvě se sice hrál zajímavý a jistě kvalitní zápas, ale pro domácí hráče to byl další takticky nezvládnutý zápas.

Oranjes : Euroroma 4:10 /2:4/

góly: Jílek 2, Albert, Ryška       

Hanzalík- Blaha, Ryška, Albert, Roubík- Julínek, Kos, Jílek, Kordula- Žurovec R, Solčianský