předehráno: 14. kolo, 14. 1. 2012 zápasy se svatobořickými týmy

15.01.2012 14:18

V sobotu 14. ledna se obě mužstva střetla s týmy ze Svatobořic. Oranjes byly v obou utkáních favoritem a mužstva Tropicu a Hunters neměly nijak ohrozit plný bodový zisk a tím i jejich  honbou za druhým místem, které zajišťuje přímý postup do semifinále. A oba jejich zápasy se odehrávaly podle stejného scenáře, hráči Oranjes si připravovaly jednu šanci za druhou a i když mnoho z nich neproměnily, tak si s chutí zastřílely a pohodlně oba mače vyhrály.

Oranjes - Tropic 19:1 /Baťa 5, Žurovec R. 5, Kos 3, Jílek 2, Lysý 2, Žurovec O, 1/

Oranjes - B.-Hunters 12:1 /Baťa 3, Lysý 3, Kos 3, Jílek 2, Žurovec R. 1/

Sestava: Mačuda- Kishchanka, Žurovec O, Žurovec R., Baťa- Kos, Lysý, Jílek, Albert, Kleiber

 

Mužstvo Legend mělo jiné starosti, jelikož postupuje do play-off pouze 6 mužstev, tak musí v každém zápase s týmy ze spodní poloviny bodovat a udržet si neustále šanci na play- off.

Jako první odehráli borci ve žlutých dresech souboj s Tropicem. Začátek utkání přinesl řadu nepřesností a zápasu chybělo tempo a nasazení obou týmů. Naštěstí ti kdo to začali napravovat byli hráči Legend a postupně začali soupeře přehrávat a dostat se do vedení 2:0. Vypadalo to, že zápas dohrají v poklidu do vítězného konce, ale vše bylo jinak. Deset minut před koncem snížil soupeř na 2:1 a pak dokonce srovnal stav na 2:2. Ale Legendy to nezlomilo a strhly v závěru výhru na svou stranu a zaslouženě vyhrály 3:2.

Druhý zápas s Blue Hunters taktéž moc futsalové krásy nepobral. Legendy se snažily držet míč a kombinovat, ale k vážnému ohrožení soupeřovi brány chyběla větší agresivita a přesnost finální nahrávky. Soupeř poctivě bránil a hrál na brejky, kterých naštěstí moc nebylo.

I v druhém poločase se hrálo ve stejném stylu a i proto byl ještě deset minut před koncem  stav 0:0. Pak měly 3 nadějné situace před brankou Legend hráči ze Svatobořic, které naštěstí nevyužily a naopak zrychlé akce vstřelil gól žolík Jara Budiš zvaný Tašunka. A neměl toho dost, v dalším střídání přidal další gól a zcela utnul snažení hráčů Hunters. Pak ještě v závěru Luďa Pavlík jednou brankou upravil konečný stav zápasu na 3:0, ve kterém se velkou mírou podílel na výsledku vynikajícím výkonem v brance Ondřej Opavský alis Dino.

Legendy - Tropic 3:2 /Pavlík 2, Drdla/

Legendy - BH 3:0 /Budiš 2, Pavlík/

Sestava: Opavský- Drdla, Julínek, Pavlík, Dohnálek- Zdvořáček, Zelený, Doruška, Budiš, Hartman