15.1.2011

23.12.2011 17:57

Duel třetího s druhým týmem okresního futsalového přeboru rozhodla lepší koncovka Gladiátorů. Ti od druhého zápasu sezony čekají na svého přemožitele.

Šlágrem futsalového víkendu byl duel dvou týmů z první čtyřky. A šlo o hodně, o přímý postup do semifinále. Dubňany si jej ale už v prvním utkání se Svatobořicemi hodně zkomplikovaly. Z jejich pohledu po zpackaném druhém poločasu jen remízovaly se Modrými lovci 2:2. Přesto se mohli Oranjes na bývalé Stamaho dotáhnout. Navíc jim měli vracet lužickou porážku 1:6. Přesto se v první šanci objevil hostující F. Pochylý. Toho však vychytal Frejlich. Na druhé straně po přiťuknutí R. Žurovce zaměstnal Lupače Příkazský. Poprvé se skóre měnilo v 11. minutě. T. Pochylý utekl po pravé straně a jeho centr hlavičkoval nešťastně pod vlastní břevno dubňanský kapitán Ilčík. Vyrovnání měl na svých sálovkách Žurovec, jenže místo zakončení ještě hledal Příkazského. Blízko navýšení náskoku byl T. Pochylý, gólovou radost mu ale sebral dobrým zákrokem Frejlich. Seriál nevyužitých šancí pokračoval dál. Ani na dvakrát nedokázal překonat Lupače Albert. Podobně dopadl i Příkazský. Zvýšit mohl i hodonínský tým. Nejdříve po přihrávce T. Pochylého na zadní tyči těsně minul Janík. A ve 23. minutě se prohnal obranou Dubňan Bureš, který přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Po změně stran Oranjes chtěli se stavem něco udělat. Navíc měli podporu skvělého dubňanského publika. Jenže Kučí, Příkazský ani Ilčík nedokázali překonat jistého Lupače. Ale také Gladiátoři mohli navýšit svůj náskok. Nejdříve se sice před Frejlichem neprosadil Štos. Ale ve 35. minutě Janíkovu střelu dopravil do sítě F. Pochylý. „Dostáváme samé usmolené góly,“ vztekal se na střídačce po třetí obdržené brance dubňanský kouč Michal Jílek. I přes třígólové manko to domácí nezabalili. Žurovec v samostatném úniku je těsně minul levou tyč. O chvíli později ji dokonce nastřelil. Hodonín mohl navýšit poté, co se obrana Oranjes zcela otevřela, jenže Skočík si před dorážkou pomohl rukou. Z protiútoku Dubňany snížily Ilčíkem. Tři minuty před koncem měli Oranjes početní výhodu, poté, co putoval pod sprchu po druhé žluté kartě Skočík. „Byl to zbytečně vypjatý zápas, a to hlavně kvůli rozhodčím,“ kroutil hlavou kouč Gladiators Karel Salay.

Jenže v oslabení měl největší šanci hostující Štos. I když ji neproměnil, tak se mohl radovat z konečného vítězství 3:1. „Dnes jsme ztratili šanci na druhé místo. Jeden bod doma je sakra málo. Na góly se strašně nadřeme a když dáme jen jeden, tak nemůžeme vyhrát,“ poznamenal vedoucí dubňanského týmu Bohdan Blaha

Dubňany – Gladiators Hodonín 1:3 (0:2), 44. Ilčík – 11. T. Pochylý, 23. Bureš, 35. F. Pochylý. ŽK: Štos, Skočík, ČK: 47. Skočík, diváci: 200. Dubňany: Frejlich – Kučí, Roubík, R. Žurovec, Příkazský – Doruška, Ilčík, Kleiber (19. Hekele), Albert. Gladiators: Lupač – Janík, T. Pochylý, Bureš, F. Pochylý – Dobeš, Skočík, Duchoslav, Štos. Svatobořice – Dubňany 2:2 (0:2), Z. Toman 2 – Kleiber, Kučí, ČK: 38. L. Toman, diváci: 150.

(zdroj:Hodonínský Deník)