15. kolo, Euroroma-Legendy 15:0, Oranjes-New Stars 2:2

24.02.2013 11:12

K 15. kolu základní části zajížděli hráči Legend do Hodonína, kde je čekal lídr tabulky Eurorma Hodonín. Zápas skončil vítězstvím 15:0 pro domácí a Legendy si tak připsaly největší porážku v historii klubu Oranjes.

Oranjes doma přivítali třetí tým tabulky New Stars Hodonín. 

Článek z Hodonínského deníku:

Futsalisté Dubňan odehráli v okresním přeboru další nešťastný duel. V předehrávce patnáctého kola vedli Oranjes nad New Stars po brankách Kose a Jílka už 2:0. Oslabený soupeř navíc hrál bez vyloučeného Krejčiříka. Tým z Hodonína se však odhodlal v závěrečných minutách ke hře bez brankáře. Power play nakonec třetímu týmu soutěže vyšla. V poslední minutě nejprve kapitán Kučí snížil a vteřinu před koncem si dal domácí Kos vlastní gól. Dubňanští neměli čas výsledek zvrátit. Vyrovnání totiž přišlo v nejméně vhodnou dobu. Míč se od Jakuba Kose nešťastně odrazil do vlastní sítě zároveň se závěrečnou sirénou. „To je třešnička na dortu našeho průseru, co se na nás valí. To je až neuvěřitelné. Když už za nic, tak alespoň za bojovnost jsme si tři body zasloužili," uvedl krátce po skončení utkání hráč Oranjes Tomáš Příkazský. „Hrálo se o šest bodů, ale soupeři jsme dva dali. Na druhé straně jsme v takové pozici, že každý bod je teď pro nás zlatý," přidal.

Domácí tým vyrovnávací branka srazila do kolen. „Nechat si dát v poslední minutě dvě branky, navíc jednu vlastní, je zmar největšího kalibru," řekl Příkazský. Dubňany přitom odehrály slušné utkání. V prvním poločase ale byla vidět na hře Oranjes nervozita. Po posledních nevydařených duelech se domácí tým více soustředil na obranu. New Stars byli i bez čtyř důležitých hráčů o něco aktivnějším týmem. Při chuti byl hlavně Lukáš Vrba, který několikrát ohrozil klubového spoluhráče Mačuda. Brankář Oranjes však své spoluhráče několikrát podržel. „Mačuda podal vynikající výkon. V klíčových fázích zápasu nás opravdu podržel. Týmu jeho zákroky pomohly," pochválil spoluhráče Příkazský. Domácímu gólmanovi pomohla v prvním poločase i konstrukce branky. Do pravé tyče ovšem nemířil nikdo z hráčů New Stars, ale Příkazský. Čtyři desítky diváků se začaly futsalem bavit až od 26. minutě. Na začátku druhé půle poslal Oranjes do vedení Jakub Kos, který se prosadil po rohovém kopu Jílka. Střelec úvodní branky byl i nadále při střelecké chuti, ovšem Jankovič se podruhé překonat nenechal. Na druhé straně nebezpečně pálil Vrba. Poklidný zápas narušila ve 37. minutě potyčka Jílka s Krejčiříkem. Zatímco opora Dubňan pokračovala po strkanici s napomenutím ve hře, Krejčiřík uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Další pohroma pro hosty přišla o pět minut později, kdy se po Albertově přihrávce prosadil Jílek. New Stars to však ani za nepříznivého stavu nezabalili. Naopak hosté si ve 47. minutě vzali oddechový čas. „Byl to můj nápad. Potřebovali jsme ušetřit síly na rozhodující fázi střetnutí a poskládat pětici nejlepších hráčů, která poslední minuty odjezdí," uvedl kapitán New Stars Karel Kučí. Hostům hra bez brankáře nakonec vyšla. Při power play totiž nejprve Kučí snížil a sekundu před koncem se New Stars dočkali po poslední standardní situaci i vyrovnání. „Pro nás je to určitě dobrý bod. Dubňany byly lepší, ani jsme ale ve značně kombinované sestavě neodehráli špatný zápas. Utkání jsme odmakali a závěr jsme i s notnou dávkou štěstí zvládli," prohlásil Kučí.

New Stars získali ve dvojzápase s Oranjes čtyři body. „První zápas jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli. Teď jsme měli štěstí, proto jsme za bod hodně rádi," uvedl Kučí. „V Lužicích to bylo jednoznačné, ale troufám si tvrdit, že pokud by soupeř neměl štěstí, tak nám nedal ani gól," míní Příkazský. Hráči Oranjes ani po další zbytečné ztrátě nepanikaří. „Pokusíme se uhrát čtvrté místo. Věříme, že se to v play off otočí," dodal Příkazský.

Oranjes Dubňany – New Stars Hodonín 2:2 (0:0)

Branky: 26. Jakub Kos, 42. Michal Jílek – 50. Karel Kučí, 50. Jakub Kos vlastní

Rozhodčí: I. Zima, Drdla

Červenákarta: 37. Ondřej Krejčiřík (New Stars)

Diváci: 40

Dubňany: Mačuda (Hanzalík) – O. Žurovec, Příkazský, Albert, Roubík, Mikulica, Jílek, Kos, Baťa.