15. kolo: Oranjes vs Dukla 3:7 /2:2/

21.02.2015 23:51

V posledním kole základní části přivítali dubňanští futsalisté tým Dukly Hodonín. Tým Oranjes jako vítěz základní části byl favoritem, Dukla v tomto utkání musela zvítězit, aby postoupila do závěrečného play-off a tak se očekával zajímavý zápas.

Od začátku zápasu bylo vidět na hodonínských hráčích, že chtějí v Dubňanech uspět. Projevovali se agresivní hrou s aktivním napadáním hráčů Oranjes. Těm se ovšem vcelku dařilo nepouštět hosty do vážnější šance a naopak sami mohli 2x skórovat, ve dvou šancích se ocitl Zbyněk Lysý, když při druhé na něj doslova zívala prázdná branka, ale nepodařilo se mu prudkou přihrávku usměrnit do odkryté branky Dukly. A tak přišel v 10. minutě trest, prudkou dalekonosnou střelu schoval hodonínský hráč zpoza bránícího hráče Oranjes a brankář domácích Kuba Doruška nestačil zabránit míči v cestě do sítě a Dukla vedla 1:0. Poté měli uzemní převahu hosté, ale jednalo se spíš o náhodné nakopávání bez kloudné kombinace. Dubňanští se přeci jen trochu oklepali z inkasované branky a začali opět být nebezpeční pro hostujícího brankáře a brzy vstřelili vyrovnávácí branku, kterou vsítil Marek Pluháček. Bohužel minutu na to se po nedůrazu v obraně Oranjes dostali opět lehce do vedení hráči z Hodonína. I přes inkasovaný gól pokračovala aktivita domácích, již korunoval vyrovnávácím gólem Lysý, který nedal prudkou střelou brankáři Dukly žádnou šanci. Zbývalo 5 minut do konce první půle a hosté posbírali již 5 faulů a další faul by již znamenal desetimetrový kop. Dvě minuty před přestávkou přišly asi zlomové chvíle zápasu. Nejprve odstoupil kvůli zranění jeden z klíčových hráčů Oranjes  Radek Žurovec a pak následovaly 2 chybné a zásadní verdikty rozhodčích. Ti nejdříve neponechali výhodu a utnuli po 6. faulu Dukly možnost pokračování ve víc než slibné útočné akci a nařídili desetimetrový kop. Ten bezpečně proměnil Miloš Albert a zdálo se, že zlepšený výkon ke konci první půle korunovaný třetí brankou do šatny zlomí odpor hostů. Jenže vše bylo jinak, pan rozhodčí vyslyšel námitky jednoho z hostů a s vysvětlením, že si exekutor kopu nezvedl ruku před rozehráním, nařídil opakovat kop. Který už ovšem překvapený Albert neproměnil a na koni byli opět hosté z Hodonína. Naopak v domácích hráčích vřely emoce a mírná zloba.

V druhé půli se natrvalo přiklonilo štěstí na hráče Dukly, kteří ze dvou skrumáží vyšli vítězně a dva nešťastné odrazy od bránících hráčů Oranjes dokázali usměrnit za záda Dorušky. Nabuzení hosté ještě víc aktivně bránili a i když byli posledních deset minut opět pod hrozbou desetimetrového kopu dotáhli zápas do vítězného konce, když ještě přidali do rozhozené obrany domácích další 3 branky. Dubňanští se sice snažili s výsledkem něco udělat, ale mužstvo bylo v křeči a prohráli 7:3.

Nutno dodat, že hráči Dukly Hodonín zápas odehráli ve velkém nasazení a bojovnosti. Absence kombinační hry nahrazovali důrazem a agresivitou. A proto si dnes výhru zasloužili více a na poslední chvíli proklouzli do semifinále okresní ligy.

Oranjes - Dukla 3:7 /2:2/

Góly: Lysý 2, Pluháček

Doruška- Julínek, Novotný, Žurovec /20. Kordula/, Lysý- Pluháček, Ryška, Albert, Budiš