16. kolo, Dukla vs Oranjes 3:2 /1:1/

26.02.2014 19:40

  K poslednímu zápasu základní části okresní ligy zajížděli Oranjes do hodonínské haly, kde je hostil tým Dukly Hodonín. Poražený v tomto zápase narazí v prvím kole play-off na favorizované Black Cats Hodonín, takže bylo o co hrát..

Začátek zápasu přinesl opatrný futsal, oba týmy nechtěli riskovat a kvalitní obrana byla na prvním místě. Více ze hry měli dubňanští futsalisté, měli častěji míč pod kontrolou, ale dobře bránící tým Dukly je nepouštěl na dostřel své branky. Naopak ti několikrát zaměstnali dubňanského brankáře střelami z dálky, které ale bez větších problémů pokryl. V zápase bylo mnoho osobních soubojů, ale bohužel byly trestány většinou jen fauly hráčů z Dubňan. V druhé části první půle začali Oranjes líp kombinovat a dostávat se do zajímavých příležitostí a vytvářet si vyložené šance. Dukla odpověděla jen brutálním faulem na Roubíka, po kterém dostal obránce Dukly jen žlutou kartu. I to nejspíš nastartovalo Oranjes k náporu. Dvakrát se před brankářem objevil Kordula, ale poprvé ještě nesmyslně hledal spoluhráče a podruhé přestřelil branku soupeře. Dobrou příležitost měl Albert, Žurovec i Kos, ale bez gólu. Ale hráči Oranjes se přeci jen dočkali vedení, když se přesně trefil kapitám Roubík. Bohužel pro Oranjes zanedlouho smolně inkasovali ze standardní situace a bylo srovnáno 1:1 jak skončil i poločas. Za zmínku stojí, že Oranjes byli blízko druhého gólu, když tyč nastřelil Julínek.

V druhé půli pokračoval stejný scenář, když Oranjes měli víc ze hry a Dukla bránila a čekala na chybu soupeře. Při dalším rovnocenném souboji dvou hráčů posoudili rozhodčí souboj opět ve prospěch domácích a po následném trestném kopu se ujali vedení 2:1. Oranjes dlouho nemohli najít recept na urputné bránění hodonínských. Až šest minut před koncem vyrovnali na 2:2 a vypadalo, že přidají i třetí gól. To už hráli vabank, z čehož vyplynulo i několik protiútoků Dukly, při jednom z nich zastavil míč až konstrukce brány Oranjes. Bohužel, ale slibné příležitosti Dubňany nevyužily a ve vyhecovaném a nervozním závěru, kdy padly dvě červené karty, hráč Dukly za strčení do protihráče a hráč Oranjes za uštědření facičky protihráči, nakonec Oranjes inkasovali z desetimetrového kopu třetí gól šest vteřin před koncem a prohráli smolný zápas 3:2.

Dukla : Oranjes 3:2 /1:1/

Doruška- Ryška, Kos, Albert, Roubík- Ilčík, Julínek, Žurovec R, Kordula- Solčianský