18.1.2009

23.12.2011 20:18
V neděli 18. ledna 2009 sehrála naše rezerva dvojzápas v hodonínské městské hale, proti celkům Kvasaco Vacenovice a Blue Hunters Svatobořice, A nutno poznamenat, že bylo co napravovat, poněvadž dva týdny zpět jsme po katastrofálním výkonu obdrželi výprask od celku Stamaha Hodonín a to 9:1!

Kvasaco Vacenovice - 1. FTD Oranjes "B"

Do zápasu jsme nastoupili jak je v poslední době náším "dobrým" zvykem velmi sebevědomí. Od počátku utkání bylo jasné, že se žádného ofenzivního futsalu diváci nedočkají, vacenovická nejlepší obrana soutěže a naše mizerné výkony z posledních kol, k tomu vybízeli. Polovina první půle ukázala mnoho nepřesností na obou stranách, s tím rozdílem, že oranžoví pánové opět sbíraly "potřebné" faulíky na soupeřově polovině hřiště! A za což přišel trest v podobě 10-ti metrového kopu, který sice skvělým zákrokem zlikvidoval gólman Hájek, ale s opakovanou dorážkou, podpořenou" aktivní pomocí" spoluhráčů už nemohl nic dělat. Do konce půle zbývalo pár minutek a vidina dalšího trestného kopu vystupňovala tlak Vacenovic, ale i díky brankáři Hájkovi skončil poločas jen 1:0 pro Kvasaco. Do druhé půle jsme vstoupili s vírou, že zápas otočíme. Jenže naše mužstvo opět předvádělo spoustu zbytečných chyb, což vyvrcholilo naším faulem před naším pokutovým územím. S pomocí naší zdi, která by se dala přirovnat ke "kantce" z první republiky, vstřelil soupeř důležitý druhý gól. Poté neunesl nervy na uzdě náš nejlepší hráč Jan Hájek a za urážku rozhodčího byl zcela poprávu vyloučen. Soupeř přesilovku ihned využil a odskočil na rozdíl 3 branek, což mu stačilo na klidné dohrátí zápasu. Těsně před koncem korigoval konečný výsledek z penalty Jan Novotný.

Kvasaco Vacenovice - 1. FTD Oranjes "B" 3:1 /1:0/ gól: Novotný


Blue Hunters Svatobořice-Mistřín - 1. FTD Oranjes "B"

Do druhého zápasu jsme nastoupili s úmyslem vyhrát a napravit si sebevědomí, ale opět se náš mančaft utápěl ve zbytečných kličkách, nepřesnostích a v nedisciplinovanosti. Zápas jsme sice vyhráli, ale můžeme poděkovat brankáři Petru Turkovi, který si až moc zachytal a taky ukvapenosti hráčům soupeře, že jsme nakonec "pohodlně" vyhráli 5:1!

Blue Hunters Svatobořice-Mistřín - 1. FTD Oranjes "B" 1:5 /1:2/ góly: Blaha, Czibulya, Horný, Ilčík, Opavský

 

Bohužel, rehabilitace se nekonala.. Prozatimní letošní zápasy v Hodoníně byly špatné! Tentokrát jsme sice zanechali výraznější stopu, že zde hráli Oranjes, ale žel ne předvedenou hrou, nýbrž neustálým kecáním s nezkušeným rozhodčím a absolutně nulovou disciplínou! Když k tomu přičteme mizernou hru bez zápalu, tak můžeme s nadsázkou poděkovat Svatobořicím, že se tak se zlou potáceli se svými šancemi!! Příští kolo 31. ledna hrajeme před domácím kotlem , tak snad naším fanouškům předvedeme dobrý futsal!
HASTA LA VICTORIA, ORANJES!!!