odveta čtvrtfinále

23.12.2011 18:05

Oranjes jsou v závěru sezony ve výtečné formě. Proti Kvasacu nastoupili v nejsilnější sestavě. Jen v civilu a mezi náhradníky své kamarády povzbuzovali další hráči, kteří se nevešli do nabitého kádru Dubňan. Úvod zápasu ale patřil soupeři, který do zápasu nastupoval s tříbrankovým mankem. Naději Vacenovic na postup oživil v deváté minutě kapitán Miroslav Sladký. Oranjes ale odpověděli o chvíli později, vyrovnání zařídil Lysý. Vedení na stranu Kvasaca vrátil Špaček. Dubňany stihly ještě do poločasu znovu srovnat. Trefil se Albert.

„V prvním poločase jsme se soupeřem zbytečně běhali. Vacenovice nás tlačily, místy i přehrávaly. V obraně jsme se nechali rozhodit,“ uvedl kapitán Dubňan David Ilčík. „O poločase jsme si řekli, že to nebudeme hrotit a že budeme hrát v klidu,“ doplnil. Hráči Dubňan svá poločasová slova dodrželi. Oranjes se už nikam nehnali a od 37. minuty trestali každou chybu Vacenovic. Po brance Příkazského už nebylo o co hrát. Vacenovice přišly i o poslední naději, domácí si v bouřlivé atmosféře zápas užívali. Oranjes vstřelili v posledních osmi minutách šest branek. Vytoužené desítky se ale domácí nedočkali. „Jsme spokojení. Zápas jsme měli pod kontrolou. O postup jsme se neobávali ani na chvilku. Závěr jsme si užívali,“ pravil Ilčík. Vacenovice si devítibrankový příděl nezasloužily. Tak vysoký rozdíl mezi týmy nebyl. „Byl to hodně hektický a kvalitní zápas. Po třetí brance jsme se sesypali, závěr jsme vypustili. Poslední minuty byly až ostudné. Ale vše vyplynulo z neodevzdaného míče,“ pronesl Mišík. Obě mužstva šla v sobotu večer do společenosti. Zatímco hráči Dubňan šli slavit postup do oblíbené hospůdky, futsalisté Vacenovic mířili na sportovní ples. Veseleji ale bylo určitě U Pace. „Postup zapijeme, pár piv padne,“ předpovídal Ilčík.

Dubňany už mohou pomalu začít přemýšlet o semifinále. V boji o finále vyzvou Cosmopolitan Black Cats. „To bude těžší dvojzápas. Kočky jsou favorit, my budeme bojovat a chtít překvapit,“ řekl Ilčík.

Oranjes Dubňany – Kvasaco Vacenovice 9:2 (2:2)
Branky: 21., 42. a 47. Albert, 13. Lysý, 37. T. Příkazský, 44. Kleiber, 45. R. Žurovec, 46. Jílek, 50. Ilčík – 9. M. Sladký, 18. Špaček
Rozhodčí: Jonáš, J. Zima
Diváci: 200
Dubňany: Frejlich – Ilčík, Lysý, O. Žurovec, R. Žurovec, T. Příkazský, Hekele, Kleiber, Albert, Jílek.
Vacenovice: Nedvědický – M. Sladký, Procházka, Prajka, Černý, Kordula, J. Sladký, Špaček, R. Příkazský.
Futsalisté Dubňan se radují z postupu do semifinále okresního přeboru.
 radost hráčů z postupu do semifinále okresního přeboru.
(zdroj:Hodonínský Deník)