21.11.2010

23.12.2011 17:40

Futsalisté Dubňan se vrátili do okresního přeboru ve velkém stylu. Oranjes v domácím prostředí urvali ve dvou těžkých zápasech šest cenných bodů. V obou duelech přitom dubňanští borci prohrávali. New Stars nakonec porazili 3:2, Vacenovice pak díky famóznímu závěru přejeli 7:3. Hattrickem se blýskl Marek Hekele. „Na to, že jsme tým složité skládali, tak je to super,“ liboval si trenér Oranjes Bohdan Blaha. Ten dal šanci hlavně futsalistům. Z fotbalistů nastoupil pouze Radim Kleiber, hráč Slovácka a vracovský středopolař Radek Žurovec. „V každém zápase chceme mít vždycky jednu čtverku nefotbalistů. Pomoct fotbalistů vítáme, ale mužtsvo na nich nebudeme stavět,“ vysvětlil Blaha. Dubňanům klubová strategie v sobotu večer vyšla. Hlavně proti silnému Kvasacu odehráli Oranjes výtečný zápas. A to v patnácté minutě prohrávali po brankách Mikela a Jakubíčka 0:2! „Z Vacenovic jsme měli strach, ale soupeřovi to proti nám moc nejde. Kluci zabojovali a kromě několika chyb jsme odehráli velmi dobrý zápas,“ řekl Blaha. Dubňany mohly snížit, ale Hekele trefil tyč. Na druhé straně orazítkoval břevno Mikel. Domácí se branky dočkali v 16. minutě, když se ukázkově prosadil Albert. Tentýž hráč pak v závěru první půle po další individuální akci vyrovnal. „Zápas byl pro nás trošku nešťastný. Proti silnému soupeři jsme měli šance, ale dva rychlé góly nás zřejmě ukolébali,“ pravil trenér Kvasaca Marek Mišík. „Oranjes nás navíc zaskočili agresivní hrou, která nám dělala problémy,“ doplnil.

Dubňany měly výtečný vstup do druhého poločasu. Po přiťuknutí Žurovce překonal brankáře Nedvědického tvrdou ranou kapitán Drdla. Hosté se ale nevzdali a zásluhou výtečného Mikela srovnali. I ve zbytku utkání byl k viděný nadprůměrný okresní futsal s šancemi na obou stranách. Ale góly už dávali pouze borci v oranžových dresech. Vedení na stranu Dubňan vrátil Hekele. VYrovnat mohl důrazný Voříšek. Toho vychytal skvělý brankář Frejlich. Domácí gólman si poradil i s pokuse, Mikela a dorážkou Špačka. Na druhé straně mohl zvýšit Žurovec. Ten však po chybě hostující obrany těsně minul. Dubňany zasadily definitivní k.o. v posledních třech minutách. Pátý gól Oranjes vstřelil Hekele, před šestou brankou rozebrali obranu Vacenovic Kleiber s Žurovcem. Výhru Oranjes stvrdil pár sekund před koncem svým třetím gólem v zápase Hekele. „V závěru jsem chtěl stáhnout sestavu i odvolat brankáře, ale po dvou rychlých brankách už to nemělo význam,“ kabonil se Mišík. „Dubňany si za posledních patnáct minut vítězství zasloužily,“ uznal kouč Vacenovic.

New Stars sahali po bodech proti Oranjes. Ještě tři minuty před koncem vedlo Hodonínští 2:1, ale nakonec s Oranjes prohráli 2:3. „Po dvou nepovedených sezonách v kraji jsme si to před sezonou trochu vyříkali. Byli jsme nervózní, New Stars hráli dobře,“ uvedl Blaha. Cílem Oranjes zůstává postup do play off. „Chtěli bychom soupeřům ukázat, že jsme v kraji nebyli náhodou,“ pravil Blaha.

Oranjes Dubňany – Kvasaco Vacenovice 7:3 (2:2)
Branky: 34., 47. a 50. Hekele, 16. a 22. Albert, 27. Drdla, 49. Žurovec – 3. a 31. Mikel, 15. Jakubíček
Rozhodčí: I. Zima, Čápek
Diváci: 80
Dubńany: Frejlich – Drdla, Zdvořáček, R. Žurovec, Doruška, Opavský, Hekele, Albert, Kleiber.
Vacenovice: Nedvědický – Sladký, R. Příkazský, Procházka, Prajka, M. Voříšek, Vidurek, Jakubíček, Černý, Bolf, Špaček, Mikel.

Krysa s Čekevarů v akci

(zdroj: Hodonínský Deník)