21.3.2010

23.12.2011 20:19

Pro futsalisty Oranjes Dubňany je bohunická hala zakletá. I počtvrté v této sezoně tam nedokázali bodovat. Tentokrát je porazila černovická Pískovna a brněnské K5. V hodně poslepované sestavě, se šesti hráči rezervy, odjížděl v neděli ráno dubňanský tým do brněnských Bohunic. A to je čekaly duely s druhým a čtvrtým celkem krajského přeboru.V první půli byla sice hra vyrovnaná, ale z gólu se radovali pouze hráči z Černovic. A to když dobře rozehráli standardní situaci a úplně nepokrytý domácí futsalista otevřel skóre. Ještě do přestávky mohla Pískovna zvýšit na 2:0, ale nabízeným desetimetrovým kopem pohrdla. „Vůbec nám neseděl jejich míč, byl jak duchna. Zkazili jsme kvůli tomu hned několik přihrávek a pasů. Když jsem jej reklamoval, tak mi řekl kapitán, že je to dobré a hrálo se dál,“ postěžoval si dubňanský kapitán Bohdan Blaha. Oranjes skvěle skočili do druhé půle, kdy po přihrávce Horného vyrovnal Albert. Dubňany se však dlouho z remízového stavu neradovaly. Domácí se totiž po rychlém brejku vrátili do vedení. A po pěkné kombinaci vedli už 3:1. Ale ještě nebylo tak zle, střílenou přihrávku Horného usměrnil za záda gólmana Černovic Wágner – 2:3. Naděje na body však Oranjes nevydržela příliš dlouho. Pískovna totiž zasadila z brejků tři smrtelné rány a rozhodla tak utkání. „Myslím si, že tohoto soupeře jsme mohli i porazit, nebyli tak dobří jako třeba Vlci či Slovan, se kterými jsme hráli doma. Žel několikrát jsme jim namazali,“ posteskl si forvard Michal Horný. Na 3:6 korigoval po pěkné narážečce s Blahou Albert. Ve druhém utkání na Oranjes vletěl druhý tým tabulky K5 Brno. Ale Dubňanští se z úvodního tlaku brzy vymanili a Albert poslal překvapivě do vedení oranžové barvy. Další vývoj utkání byl však pro Dubňany dosti smolný. Nejprve rozhodčí neodpískal penaltu po faulu na Alberta. Poté Brňané šťastně vyrovnali tečovanou střelou. Hned nato museli Oranjes vynuceně vystřídat gólmana. A aby to nebylo málo, ještě do přestávky domácí otočili skóre. Zejména u třetí branky měly kápětky velké štěstí, když uklouzl dubňanský bek a jejich útočník šel na gólmana Oranjes zcela sám. „Po několika skluzech to tam bylo mokré a prostě jsem na tom uklouzl,“ kroutil nevěřícně hlavou obránce Marek Zdvořáček. „V první půlce jsme byli lepší. Měla tam být penalta na mě a pak jsme dostali dva smolné góly,“ shrnul dění v první pětadvacetimi­nutovce třígólový střelec z Bohunic Miloš Albert. Po přestávce už to byla ze stany Dubňan hra vabank, kterou dokázal druhý tým soutěže trestat. „Dostali jsme laciné branky z naší špatné rozehrávky z obrany. Útočnici se vysunuli a nenabízeli se a pak jsme soupeři namazali do velkých šancí. I tak jsme mohli bez několika opor dosáhnout lepších výsledků,“ myslí si kapitán Blaha.

Výsledky KP z Bohunic:
Pískovna Černovice – Oranjes Dubňany 6:3 (1:0) Kubíček 3, Procházka 2, Krištof – Albert 2, Wagner. Dubňany: Turek – Blaha, Balažík, Jakubíček, O. Žurovec – Wágner, Horný, Albert, Opavský.
K5 Brno – Dubňany 6:1 (3:1), Klíma 3, Šplíchal 2, Silnický – Albert. Dubňany: Turek (13. Opavský) – Blaha, Balažík, Horný, Jakubíček, Žurovec, Albert, Zdvořáček.

(zdroj: Hodonínský Deník)