24.1.2010

23.12.2011 20:20

Rezerva Oranjes z posledních sedmi kol okresního přeboru vyválčila jen tři body a účast ve vyřazovacích bojích se jim vzdaluje. Dubňany prohrály oba své sobotní duely. V kyjovské hale nejprve nestačily na Sobůlky, následně podlehly i Hurá Teamu Kyjov 2:5.

„Play off určitě nevzdáváme. Pro postup uděláme všechno,“ burcoval kapitán Oranjes Marek Zdvořáček.

Hostům nestačil k zisku bodů ani tradiční výkon útočníka Radka Žurovce, který měl prsty v obou gólech.

Dubňany doplatily v Kyjově na tradiční problémy. Neproměňování i těch nevyloženějších příležitostí a hrubé individuální chyby v obraně připravily Oranjes o důležité body i tentokrát.

Co naplat, že Jaromír Drdla se v brance opět činil, když jeho spoluhráči nedokázali trefit branku ani z těch nejvýhodnějších pozic. „Zdá se mi, že pořád máme neuvěřitelné problémy při proměňování šancí. Střelecky se trápí jak áčko, tak i béčko,“ krčil rameny Zdvořáček.

Herní nepohodu Dubňan potvrdil i jejich lídr. Po hrubé chybě Žurovce otevřel skóre Vacula. Dubňany se ale nevzdaly a dvěma góly zápas otočily. Hlavně druhá branka Žurovce patřila do kategorie pohledných. Radost Oranjes netrvala dlouho. Po hezké akci srovnal Nedvědický.

Kyjov i po změně stran diktoval tempo hry. Po další parádní akci strhl vedení na stranu Hurá teamu Lochman. Pak ale začali úřadovat Dubňanští. Šabo s Žurovcem se třikrát prokombinovali až před kyjovskou branku, ale gólman Cahlík ani jednou zasahovat nemusel. Pokus Balažíka mířil vedle, stejně skončila i střela Šaba. A tak přišel zákonitý trest v podobě čtvrtého gólu Kyjova. Gólmana Drdlu, kterého v závěru zápasu trápily křeče, překonal Kůřil. Na konečných 5:2 upravil po chytře zahraném autovém vhazování Malacka. „V rozhodující chvíli jsme neproměnili vyloženou šanci a vzápětí jsme inkasovali další branku, která duel rozhodla. Je to o neproměňování šancí. Navíc dostáváme docela laciné branky,“ posteskl si dubňanský kapitán. Oranjes nemohli v sobotu využít ani služeb fotbalistů, kteří odjeli na soustředění. „Určitě jsme rádi, když nám občas pomohou, ale situace na Baníku je taková, že se bez nich někdy musíme obejít,“ pravil Zdvořáček.

 

Hurá Team Kyjov – Oranjes Dubňany B 5:2 (2:2)
Branky: Vacula, Nedvědický, Lochman, Kůřil, Malacka – nehlášeno, Žurovec
Další výsledky: Sobůlky – Oranjes Dubňany B 4:2 (1:1)

(zdroj: Hodonínský Deník)