25.1.2009

23.12.2011 20:00

V neděli 25. ledna 2009 vstoupil A tým do jarní poloviny krajského přeboru v městské sportovní hale v Hodoníně, kde nás čekal dvojzápas s vyškovskými týmy Amor Vyškov a Saporo Manerov. Jelikož ke konci podzimu se nám herně i výsledkově dařilo, chtěli jsme na dobré výkony navázat i v novém roce a odvézt z Hodonína 6 bodů.

1.FTD Oranjes Dubňany - Amor Vyškov

Před zápasem s exdivizním Vyškovem jsme museli vyřešit absenci 3 klíčových hráčů, Zbyňu Lysého, Michala Horného a Jana Novotného, kteří onemocněli pár dnů před mistrovskými zápasy a nahradit je už vyzkoušenými borci z B týmu a to Markem Hekelem, Milošem Albertem a Petrem Balažíkem. Do zápasu jsme vstoupili aktivněji a ofenzívněji než Amor, míč jsme po většinu času kontrolovali a soupeře od obdržené branky držel dobrými zákroky brankář. V 10. minutě jsme po naší ztrátě míče na soupeřově polovině a vůbec první vážné příležitosti soupeře inkasovali z brejku gól na 0:1. Hra se, ale nezměnila stále jsme pokračovali v tlaku, ale chyběla nám přesnost v zakončení a někdy bohužel i v rozehrávce. Za což nás soupeř nemilosrdně trestal smrtícími brejky do naší otevřené obrany. Díky naší slabé a naopak soupeřově takřka stoprocentní produktivitě, jsme první poločas prohráli 3:4. V druhé půli jsme pokračovali v naší aktivní hře, vytvářeli jsme si šance, které jsme buď ukvapeným zakončením nebo ukvapenou nahrávkou lehkovážně zaházeli! Vyškovu se dařila jejich defenzivní taktika s ryhlými výpady do naší obrany a jelikož nám se do brány nepodařilo míč dostat ani z vyložených šancí, odskočil nám soupeř 10 minut před koncem na hrozivých 4:8!! Ke konci zápasu jsme sice vstřelili 2 góly, ale ty už přišly bohužel pozdě. Soupeři musíme pogratulovat, jak k dané taktice, tak k zaslouženému vítězství..

1.FTD Oranjes Dubňany - Amor Vyškov 6:8 Branky: Hekele 2, Roubík 2, Dohnálek, Žurovec O.


1. FTD Oranjes Dubňany - Saporo Manerov

Do druhého zápasu jsme vstoupili s novým brankářem Kubou Kordulou. Jelikož hráči Manerova nectili defenzivní styl jako předešlý soupeř, hrál se oboustraně útočný futsal. Postupem času jsme začínali mít víc ze hry my, tím i více šancí jež korunovalo naším vedoucím gólem našeho kapitána Mildy Dohnálka po dlouhé přihrávce od novice v bráně Korduly. Celou první půli jsme vedli a soupeř jen dotahoval na konečných poločasových 3:2 pro nás. V druhé půli jsme měli opět převahu a když už se soupeř dostal do šancí, tak nás podržel brankář. Dobrým výkonem jsme se dostali v 42. minutě do vedení 6:3. A od té doby začínal mít soupeř z Vyškovska převahu, kterou korunoval na snížení 5 minut před koncem na 6:4 a 2 minuty do konce na 6:5. pak se odhodlal na hru bez bránkáře, ale kromě pár závarů před naší bránou se už nic důležité nestalo. Tak jsme zaslouženě vybojovali 3 body! Ale vzdáváme hold soupeři za otevřenou hru a bojovnost až do konce! Po zápasech si mohli naši borci s chutí zazpívat vítězný chorál.

1. FTD Oranjes Dubňany - Saporo Manerov 6:5 /3:2/ Branky: Albert 2, Roubík 2, Dohnálek, Šabo

Jelikož bylo naším cílem před zápasy 6 bodů, tak by se dal nedělní dvojzápas hodnotit jako neúspěšný, ale vzhledem k neúčasti některých opor a tím k nesehranosti obou lajn, může panovat spokojenost jak s přístupem a bojovností všech hráčů, tak se třemi body!! Ale z čeho by jsme si měli vzít ponaučení je naše "přizpůsobivost" k soupeři! Proti defenzivnímu soupeři, čekajícího na brejky se příště nemůžeme bezhlavě pouštět do útočení!! To samé platí i proti soupeři nad nímž vedeme o tři branky!!! HASTA LA VICTORIA, ORANJES !!!