28.11.2010

23.12.2011 17:42

Futsalisté Dubňan přišli o letošní neporazitelnost. Oranjes nestačili v atraktivním souboji dvou neporažených týmů na Cosmopolitan Black Cats a i přes dobrý výkon prohráli 4:5. Za vítěze se dvakrát trefil Lukáš Fojtík, za Dubňany stříleli branky Lysý a Kleiber.

Solidně zaplněná hodonínská sportovní hala viděla v neděli večer zajímavý futsal. V Hodoníně na sebe narazily týmy, které velmi dobře zvládly vstup do letošního ročníku okresního přeboru. „Vysoká návštěva mě ale překvapila. I když Černé kočky, Dubňany i Strážnice patří do horní poloviny tabulky,“ řekl kapitán Oranjes Jaromír Drdla. Dubňany své příznivce potěšily hned ve druhé minutě. Rychlík Kleiber se přehnal po levé straně a z velké úhlu nachytal brankáře Ivičiče. Radost hostů však trvala jen krátce. Fojtík střelou pod břevno srovnal. Cosmopolitan byl v prvním poločase aktivnějším týmem. Ránu Jakuba Kolínka vyrazil dubňanský brankář Frejlich, šance Zdeňka Šturmy skončila mimo. Brankou neskončil ani pokus Doležala nebo další dobrá příležitost Šturmy. Druhého gólu se Black Cats dočkaly až v 15. minutě, kdy Frejlicha prostřelil Doležal. „Byl to další těžký a kvalitní zápas. Utkání jsme měli po většinu času pod kontrolou, bohužel po dvou hrubých chybách soupeř dokázal vždy snížit,“ řekl útočník Black Cats Lukáš Fojtík.

Dubňany se i po změně stran spíše soustředily na obranu a individuální schopnosti Kleibra, Lysého a Radka Žurovce. Oranjes ale zaspali začátek druhé půle a třetí gól nabídli soupeři hrubými chybami sami. Nejprve ze středu hřiště uklouzl Hekele a Doležalovu přihrávku si srazil do vlastní sítě Kleiber.

Dubňanští hráči ale mají patent na mimořádné branky. Ve 28. minutě famózním způsobem přelstil Lysý Demjanoviče s kapitánem Zelinkou a střelou pod břevno snížil. „To byla neuvěřitelné,“ žasli diváci na tribuně. Kočky po inkasované brance znovu přidaly. Zelinka dalekonosnou a nepříliš prudkou ranou překonal Frejlicha. Na jeho obhajobu je nutno říct, že přes spoluhráče Drdlu nemohl letící míč vidět. Dubňany se ale nevzdaly a Lysým znovu snížily. Hosté mohli dokonce vyrovnat, ale Drdla svůj nájezd neproměnil. „Chtěl jsem to dát brankářovi mezi nohy, nakonec to ale vytáhl tělem na zadní tyč. Škoda,“ uvedl kapitán Dubňan. Naději Oranjes na bodový zisk definitivně pohřbil deset minut před koncem svým druhým gólem v zápase Fojtík. Cosmopolitan mohl v závěru svůj náskok navýšit, ale Zelinka mířil po průniku Šturmy vedle, branku netrefil po přihrávce Kolínka ani Demjanovič. Dubňany i za stavu 5:3 soupeře zlobily. Chybnou rozehrávku Fojtíka potrestal Kleiber. „Brankář si zavolal, tak jsem mu to poslal. Bohužel jsem si nevšiml útočníka. Byla to moje hrubá chyba,“ kál se Fojtík. Dvě minuty před koncem sahali Oranjes po bodu, ale střela Kleibera skončila na tyči. Černé kočky si v hektickém závěru těsný náskok vzít nenechaly. „Na to, kolik tam měl soupeř kvalitních hráčů, tak se bál v závěru o výsledek,“ pravila opora Dubňan Radek Žurovec. Drdla s jeho slovy souhlasil. „Se soupeřem se určitě dalo hrát. Měli jsme trošku smůlu. Dostali jsme zbytečné góly, navíc jsme neproměnili vyložené šance. V závěru jsme pak mohli ještě vyrovnat,“ pronesl Drdla.

Cosmopolitan Black Cats – Oranjes Dubňany 5:4 (2:1)

Branky: 4. a 40. Fojtík, 15. Doležal, 27. vlastní Kleiber, 30. Zelinka – 2. a 47. Kleiber, 28. a 39. Lysý,

Rozhodčí: František Kýr, Jakub Zima

Diváci: 150

Black Cats: Ivičič – Zelinka, Linhart, P. Dobeš, Z. Šturma, J. Kolínek, Doležal, Fojtík, Demjanovič.

Dubňany: Frejlich – Drdla, R. Žurovec, Kleiber, Ryška, O. Žurovec, Lysý, Hekele, Ilčík, Doruška.

Futsalista Dubňan Zbyněk Lysý (v oranžovém) právě obelstil dvojici protihráčů.
"neuvěřítelný Zbyšek"

(zdroj:Hodonínský Deník)