3. kolo, 19. 11. 2011 Oranjes - Black Cats

22.12.2011 19:02

Černé kočky si poradily s oběma dubňanskými týmy

Dubňany - Černé kočky se v tabulce okresního futsalového přeboru dostaly před Oranjes Dubňany. Cosmopolitan Black Cats zvládli náročný dvojzápas se soupeři z Dubňan a po výhrách 5:3 nad Legendami a 7:2 nad Oranjes si udrželi letošní neporazitelnost. Naopak Jílkova parta musela před zaplněnou Želvou zkousnout nepříjemnou porážku.

Víkendový šlágr jednoznačně vyzněl pro obhájce trofeje. Zatímco domácí mužstvo souboj dvou elitních týmů nezvládlo, Black Cats v sobotu večer potvrdili a hlavně díky výtečně hrajícím bratrům Šturmových si připsali zasloužené tři body. "Jsme spokojení. Věděli jsme, že soupeř na nás bude nachystaný. Očekávali jsme, že možná i přemotivovaný. Zápas jsme si ale celkem pohlídali. První poločas byl ještě kvůli zahozeným šancím celkem vyrovnaný, druhá půle už vyzněla jednoznačně v náš prospěch," zhodnotil duel kouč Cosmopolitanu Robert Kolínek. Ten se musel obejít bez několika opor. "Chyběli nám Demjanovič, Dvořák a Kolínek. Martin Kmeť za nás bude hrát pouze v případě, že nás bude málo," řekl zkušený kouč. Bílý dres naopak navlékl Josef Hesek, který od letošního ročníku válí za kočky. Oranjes nastoupili téměř kompletní. Dubňanům chyběl pouze Tomáš Voříšek. Začátek zápasu vyšel lépe Cosmopolitanu, který si začal od úvodního hvizdu vytvářet šance. Skóre se poprvé změnilo v 9. minutě, kdy bezmocného gólmana Mačudu překonal Petr Šturma. Dubňany se ale nevzdaly a dvě brankami duel otočily. Vyrovnání zařídil hrající kouč Jílek, obrat dokonal Radek Žurovec. Black Cats si vypracovali v prvním poločase několik vyložených příležitostí, v koncovce se ale trápili. Vyrovnání zařídil ve 21. minutě Zdeněk Šturma. Cosmopolitan mohl v závěru úvodní části přidat třetí gól, ale mazák Petr Dobeš nedokázal desetimetrový kop proměnit. Černé kočky se střelecky rozjely až po změně stran. Třetí branku favorita vstřelil Hesek, na 4:2 zvyšoval Petr Šturma. Dubňany se snažily výsledek zvrátit. Chytře hrající Cosmopolitan ale dobře bránil a vyrážel do rychlých protiútoků. Po jednom znich zaznamenal pátou branku Zdeněk Šturma. Oranjes v závěru hru otevřeli a při hře bez brankáře inkasovali další dva góly. Hattrick završil Petr Šturma a debakl Oranjes podtrhl Petr Dobeš. "Výsledek je pro nás krutý," povzdechl si kapitán Oranjes Radek Žurovec. "Sopeře jsme chvílemi přehrávali. Bohužel kočky využily našich chyb a proměnily šance, které my jsme nedali," doplnil. Dubňanské áčko tak s Cosmopolitan prohrál vyšším rozdílem než béčko. "Legendy hrály poctivě z obrany. My jsme chtěli hrát otevřenou partii," řekl Radek Žurovec. "Dubňanské áčko bylo lepší, výsledkově jim to nevyšlo. My jsme k prvnímu zápasu přistoupili vlažněji. Legendy určitě nemají tak kvalitní tým jako Oranjes," přitakal Kolínek.
Black Cats tak v sobotu přehráli dalšího favorita na celkové prvenství.
V dalších sobotních zápasech remizovaly dubňanské Legendy s Duklou Hodonín 1:1. Zápas nedochytal domácí gólman Beneš, který nešťastně sestřelil při odkopu sudího Čápka a byl vyloučen. V posledním sobotním zápase Oranjes potvrdili proti Dukle roli favorita a hlavně díky individuálním dovednostnem vyhráli 6:2.

Oranjes Dubňany - Cosmopolitan Black Cats 2:7 (2:2)
Branky: 15. Jílek, 18. R. Žurovec - 9., 32. a 48. P. Šturma, 21. a 42. Z. Šturma, 28. Hesek, 48. Dobeš
Rozhodčí: Bušek, Daniel
Diváci: 150
Dubňany: Mačuda (Frejlich) - R. Žurovec, Albert, Roubík, Balažík, Lysý, Kischanka, Kleiber, Baťa, Jílek.
Black Cats: Ivičič - Linhart, P. Dobeš, Hesek, Z. Šturma, P. Šturma, Hoša, Doležal.
Další výsledky: Legendy - Cosmopolitan Black Cats 3:5 (2:3), Dohnálek, Opavský, Zelený - Z. Šturma 2, Robek, P. Šturma, Hoša. Legendy Dubňany - Dukla Hodonín 1:1 (1:1), Hartmann - I. Bartyzal. ČK: 46. Beneš (Legendy), Oranjes - Dukla Hodonín 6:2 (2:1), Kleiber 2, R. Žurovec 2, Lysý, Baťa - l. Bartyzal, V. Blaha,
(zdroj: Hodonínský Deník)