3.kolo: Oranjes vs SK Líšeň Brno 3:2 /0:1/

18.10.2015 20:15

Ve třetím kole přivítali hráči Oranjes silný celek SK Líšeň Brno. Oranjes vyšel dobře vstup do soutěže, když vyhráli doma přesvědčive po dobrém výkonu nad TJ Studnicí vysoko 7:0. V druhém kole už se tolik nedařilo tedy alespoň výsledkově, herně to nebylo tak špatné jak by mohl výsledek 3:7 vypovídat, ale Oranjes v Pohořelicích, kde má domácí halu Slovan Brno neuspěli hlavně díky neproměňování svých vyložených šancí a naopak domácím hráčům vyšlo takřka vše v tomto zápase.

Favoritem utkání 3. kola byl jistě hostující brněnský tým tvořený zkušenými futsalisty se zkušenostmi s divizním futsalem. Začátek zápasu byl opatrnější, na hráčích Oranjes byla znát mírná nervozita, což se ukázalo brzy nasbíráním pěti akumulovaných faulů, takže po většinu první půle byli pod hrozbou desetimetrového kopu. Hosté hráli zkušeně ze zadních pozic a vyčkávali na chyby domácích. Po jedné takové ztrátě vyrazili do protiútoku, ze kterého nepadla branka jen díky břevnu brány a následného dobrého reflexu Kuby Beneše v bráně Oranjes. I Oranjes nastřelili konstrukci brány hostů, projektil Lysého skončil na pravé tyči brňanů. Poté si připravili Oranjes pár slibných šancí, ale naopak udeřili hosté. Po 6. faulu dostali dvě minuty před přestávkou možnost desetimetrového kopu a tu využili a šli do vedení 1:0. Do konce poločasu se již nic vážného nestalo a tak skončila první půle 1:0 pro Líšeň.

V druhé půli pokračovala podobná hra jako v první. Domácí se snažili kontrolovat hru a hosté pozorně bránili. Od poloviny druhé půle začali mírně přebírat iniciativu hosté. Neměli převahu v držení míče, ale předvedli několik zajímavých nebezpečných akcí se kterými si, ale poradil skvěle chytající Beneš. Pohledné utkání gradovalo zhruba 10 minut před koncem, nejprve byl po druhé žluté kartě přísně vyloučen Dan Zelený. Následnou přesilovku hosté využili a vedli 2:0! Tento nepřiznivý vývoj ovšem probudil domácí fans a bojovnými pokřiky burcovali hráče Oranjes. A ti své příznivce vyslyšeli, nejprve propálil z dálky Kuba Kordula vše co mu stálo v cestě a snížil na rozdíl jedné branky. To už bylo v době, kdy hráli Oranjes power play či-li hru s brankářem v poli. Dvě minuty na to, se po přiťuknutí od kolegy z útoky Váňi Solčianského, opřel do míče opět bomber Kordula a bombou pod břevno srovnal na 2:2. Ještě dnes musí hostující brankář slyšet svist pumelice, která prolétla kolem jeho hlavy, padesátka diváků tleskala nadšením. A to nebylo vše, zaskočení hosté natolik vypadli ze zápasu a jejich jinak precizní defenziva se tak rozsypala, že deset vteřin před koncem šel sám na jejich brankáře Miloš Albert a vstřelil vítězný gól na 3:2! Halou se ozval hromadný jásot.

Krásný zápas okořeněný výkony obou týmů a skvělým publikem! Hasta la Victoria!

Oranjes - SK Líšeň Brno 3:2 /0:1/

góly: Kordula 2, Albert

Beneš /Doruška J./- Ryška, Lysý, Kordula, Albert- Žurovec O, Zelený, Solčianský, Baťa- Opavský, Julínek