4.4.2010

23.12.2011 20:20

Na palubovce oblíbené pohořelické haly tentokrát dubňanští futsalisté body neposbírali. Naopak, po třech prohrách klesli na předposlední místo v krajském přeboru. V Pohořelicích se Oranjes v této sezoně dařilo. Ze čtyř zápasů přivezli deset bodů. Bodový apetit si však tentokrát museli nechat zajít.

V prvním utkání nastoupili proti druhému celku soutěže – Arkysu Brno. „Myslím si, že se hrál moc pěkný běhavý futsal. Soupeř se snažil útočit a my taky. Žel nedokázali jsme dát gól. Přitom ve druhé půli jsme byli lepší, ale šance jsme nevyužili,“ myslí si dubňanský hrající kouč Bohdan Blaha. Oranjes tak po brankách Čermáka a Tichého prohráli s Arkysem 0:2. Ve druhém duelu se Dubňanští střetli se sestupem ohroženým Tornádem Brno. V utkání však už nemohli počítat se službami beka O. Žurovce, který si natáhl sval. Ideální vstup do zápasu neměli Oranjes ani tentokrát. Brňané šli do vedení. Dubňany však dokázaly zásluhou Balažíka a Kučího vyrovnat. „Za stavu 2:2 jsme nechtěli hrát na bod. Chtěli jsme vyhrát, takže jsme to museli trochu víc otevřít,“ nastínil strategické dubňanské plány obránce Blaha. Toho dokázal zkušený protivník využít a dvěma brankami z rychlých kontrů duel rozhodl. „Opět jsme vyhořeli v koncovce,“ konstatoval kapitán Oranjes. Náročný výjezd zakončili Dubňanští duelem se SOŠ OOM Brno. A do třetice zažili Oranjes špatný start. Po ztrátě míče prohrávali 0:1. Kučí sice dokázal rychle srovnat. Ale ještě do přestávky domácí opět odskočili na rozdíl jednoho gólu. „Rozhodčí nepískali zrovna nejlíp. Vzájemné držení hráčů vždycky odpískali jako náš faul. Při té druhé brance jsme mohli jít do brejku, místo jsme po faulu na nás inkasovali,“ postěžoval si Blaha. Ve druhé půli se už hrálo pouze na jednu branku. Přesto se Dubňanští kýženého vyrovnávacího gólu nedočkali. „Soupeř už s náma nestíhal běhat. Bylo to jako v házené. Všichni čtyři jejich hráči byli v brankovišti a gólman jen odkopával balony pryč. Přestože jsme je takto hnětli, tak jsme nemohli dát gól,“ dodal Bohdan Blaha. Zoufalou koncovku podtrhli Oranjes deset sekund před koncem, když nevyrovnali ani z desetimetro­vého kopu.

V Pohořelicích si svoji premiéru za A-tým odbyli Budiš s Kolaříkem.

Výsledky: Pohořelice: 1. FTD Oranjes Dubňany – Arkys Brno 0:2 (0:2), Čermák, Tichý.
Oranjes Dubňany – Tornádo Brno 2:5 (1:2), Balažík, Kučí – Vodička 3, Klusáček, Veselý.
SOŠ OOM Brno – Oranjes Dubňany 2:1 (2:1), Škoda, Křenek – Kučí. Sestava Dubňan v Pohořelicích: Frejlich – Blaha, Doruška, Opavský, Budiš, O. Žurovec, Albert, Wágner, Drdla, Kučí, Balažík, Kolařík

Lavička dubňanských Oranjes
Někteří hráči  tuší, že je kraj po dnešku asi ztracen..
(zdroj: Hodonínský Deník)