5.12.2010

23.12.2011 17:44

Gladiátorům vyšel vstup do zápasu, ve druhé minutě otevřel skóre Bureš. Dubňany ale dokázaly srovnat. Brankáře Lupače překonal Hekele. V prvním poločase si šance vytvářely obě mužstva, ale Gladiátoři byli v koncovce přesnější. A taky důraznější. V 15. minutě navíc proměnil penaltu Vacenovský. Výhodu pokutového kopu měly po ruce Salaye i Dubňany. Roubík však na Lupače nevyzrál. V závěru první půle navýšil náskok favorita Tomáš Pochylý. „V prvním poločase to bylo vyrovnané, narozdíl od soupeře jsme ale nedokázali proměnit šance,“ řekl hrající kouč Dubňan Bohdan Blaha. Ten dal šanci dalším hráčům. Zato rychlík Kleiber vůbec nenastoupil. „Máme široké kádr. Chceme, aby si v základní části zahráli všichni,“ vysvětlil změny v sestavě Blaha.

Dubňany se sice snažily ve druhé půli o zdramatizování duelu, ale při útočných výpadech často zapomínaly na zadní vrátka. Toho chytře hrající Gladiátoři dokázali využít. „První půlka rozhodla,“ uvědomoval si Blaha. „Ve druhém poločase jsme museli otevřít hru, čehož soupeř využil,“ doplnil.Za stavu 3:1 pro domácí trefil Roubík tyč. „Kdybychom dali na 3:2, tak se zápas možná vyvíjel jinak. Bohužel jsme inkasovali čtvrtý gól a bylo po zápase,“ uvedl Blaha. Měl pravdu. Čtvrtý gól domácích vstřelil po rohovém kopu Tomáš Pochylý. Tentýž hráč pak využil chybu dubňanské obrany a pohodlně zvýšil. Deset minut před koncem navíc fauloval brankář Oranjes Frejlich Filipa Pochylého a Vacenovský bezpečně proměnil svoji druhou penaltu v zápase. Oranjes to ale nevzdali a důraznou hrou chtěli soupeři výhru znepříjemnit. Snížit mohl Ilčík. Toho v nájezdu vychytal Lupač. „.V prvním poločase to byl ještě futsal, pak už jen hra na náhodu,“ řekl Blaha.

V závěru se na palubovce přiostřilo. Dubňany se stačily v předstihu vyfaulovat. Filip Pochylý ani Duchoslav však desetimetrové kopy nedokázali proměnit. Výsledek se už do konce nezměnil, Gladiátoři vyhráli po zásluze 6:1.

V dalším nedělním zápase porazily Dubňany předposlední Svatobořice 10:4. Skvěle zahrála formace Radka Žurovce. Záložník Vracova se trefil čtyřikrát, dvakrát skórovali parťáci Lysý a Ondřej Žurovec. Další branky přidali Roubík a Drdla. Svatobořice se probraly až za stavu 7:1. Oranjes ale na tři branky soupeře dokázali v závěru odpovědět.

TJ Gladiators Hodonín – Oranjes Dubňany 6:1 (3:1)
Branky: 20., 32. a 38. T. Pochylý, 15. a 40. Vacenovský (obě z penalt), 2. Bureš – 9. Hekele
Rozhodčí: I. Zima, Čápek
Diváci: 20
Gladiators: Lupač – Vacenovský, P. Bureš, T. Pochylý, F. Pochylý, Janík, Skočík, E. Salay, Duchoslav
Dubňany: Frejlich – Hekele, Hartman, Ilčík, Zdvořáček, Drdla, Roubík, Albert, Blaha, Lysý, R. Žurovec, O. Žurovec.
Další nedělní výsledek: Oranjes Dubňany – Svatobořice 10:4.
Hodonínští Gladiátoři porazili ve třetím kole okresního přeboru Dubňany 6:1. Na snímu se snaží přejít Lukáš Roubík (v oranžovém) přes Dušana Janíka.
Roubec v souboji s hráčem hodonínských Gladiátorů
(zdroj:Hodonínský Deník)