6.12.2009

23.12.2011 20:16

Dvě zcela odlišné sestavy, dva nároční soupeři a žádný bod. Taková je bilance dubňanských Oranjes po dalších kolech okresního přeboru ve futsale. Dubňanská rezerva nejprve podlehla Strážnici 0:2, následně pak nestačila ani na lídra soutěže. Cosmopolitan Black Cats vyhrál těsně 5:4. Solidně zaplněná dubňanská hala očekávala dva vyrovnané duely. Prognóza se sice naplnila, ale mezi domácími příznivci zavládlo po dvojzápase zklamání.

Oranjes nezvládli hlavně duel se Strážnicí. „V prvním zápase nastoupili hráči B–týmu. Snažili se, ale prostě to nestačilo. Strážnice u nás nic extra nepředvedla, bohužel jsme se jí přizpůsobili a nepředvedli jsme také nic. Po takovém výkonu nemůžeme chtít body,“ nebral si servítky domácí kouč Michal Jílek. Vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách rozhodla lepší produktivita Strážnice. V 17. minutě otevřel skóre Podhorný. Domácí kouč si vzal timeout, ale ani dlouhé vysvětlování dubňanským hráčům nepomohlo. Rozhodnutí nakonec padlo krátce po změně stran. Rychlou akci na jeden dotek zakončil Šebesta. Oranjes se v závěru snažili, ale na brankáře Stanislava recept nenašli. „Druhá půle byla hodně špatná. Stáhl jsem sestavu na šest hráčů, abychom se dostali do tempa, ale bohužel jsme zase nebojovali,“ lamentoval Jílek. Za to hosté odjížděli z Dubňan s třemi body v kapse. „Určitě jsme spokojení. Byl to dobrý zápas. Na rozdíl od soupeře jsme dokázali proměnit alespoň některé šance,“ uvedl hráč Strážnice Lukáš Mička.

Ani ve druhém utkání to s Oranjes dlouho nevypadalo dobře. Cosmopolitan vedl po brankách Zdeňka Šturmy a Petra Dobeše 2:0. Následně mohli zvýšit Joch s Doležalem. Na druhé straně tvrdě pálil Homola. Dubňany se branky dočkaly až ve 23. minutě. Snížení zařídil Roubík. O minutu později dokonce přiživil bodovou naději Kučí. Černé kočky se proti bojovně hrajícím Dubňanům dlouho trápily. Uklidnění přinesl až třetí gól mazáka Jocha. Na další trefu Šturmy sice odpověděl Albert, ale Linhart vrátil kočkám dvougólové vedení. Jiskřičku naděje vykřesal z trestného kopu Kučí. Tentýž hráč pak mohl deset vteřin před koncem dokonce srovnat, ale v dobré pozici nezamířil přesně. „Na okresní přebor to byl kvalitní zápas. Herně to bylo lepší než první duel. Dobře jsme bránili, ale Cosmopolitan trestal naše hrubé chyby. Vyhrálo šťastnější mužstvo,“ pronesl Jílek. 

Oranjes Dubňany B – Strážnice 0:2 (0:1). Branky: Podhorný, Šebesta.
Oranes B – Cosmopolitan Black Cats 4:5 (2:2). Branky: 2× Kučí, Roubík, Albert – 2× Z. Šturma, P. Dobeš, Joch, Linhart. Diváci: 150.
(zdroj: Hodonínský deník)