6. kolo: Oranjes vs Oslavany 3:4 /1:3/

08.11.2015 12:52

V 6. kole přivítali dubňanští futsalisté dosud neporažený tým Remos Oslavany, který v loňské sezóně hrál divizi. Oranjes v minulém kole smolně prohráli se Sokolnicí, kdy otočili nepříznivý stav 1:4 na 5:4, ale v poslední minutě o výhru přišli, když vyšla hostům i s trochou štěstí hra bez brankáře. Oranjes si zápas prohráli víceméně sami svou nedůsledností a důrazem při bránění i při zakončování slibných šancích, kterých měli poměrně dost v zápase.

Tohle vše chtěli jistě domácí borci změnit. Prvních deset minut se i tak dělo, Dubňany pozorně bránily a navíc mohli jít v 5. minutě do vedení, na  Ivana Solčianského zívala prázdná branka, ale přihrávku od Radka Žurovce nedokázal dopravit do branky. Hosté se pokoušeli spíše o střelbu z dálky, která nebyla nijak nebezpečná.V polovině poločasu se jim, ale podařilo rychle rozehrát aut a po nástřelu a následně dobrém zákroku Tondy Frejlicha dopravili odražený míč na dvakrát do branky Oranjes. Od té chvíle se tempo zápasu zrychlilo, hosté po vedoucím gólu zlepšili pohyb a začali lépe kombinovat. A Oranjes upustili od důsledné obrany a začali víc riskovat. Přibývali šance na obou stranách, bohužel po dalším nedůrazu při bránění inkasovali Oranjes druhou branku, na kterou brzy odpověděl Radek Žurovec po hezké kombinaci a Milošem Albertem. Jenže Oranjes opět srazila další nekoncentrovanost a 10 vteřin před přestávkou inkasovali lacinou branku na 3:1.

V druhé půli pokračoval vyrovnaný futsal, hosté více kontrolovali míč, ale Oranjes byli dál nebezpeční a především lajna kolem Radka Žurovce se dostávala do slibných příležitostí, ale gól nepřicházel. Naopak v 7. minutě druhé půle inkasovali po hezké akci hostů 4. gól a prohrávali už 1:4! Ale domácí se nevzdali, zabojovali a přišly další šance a konečně i branky. Dvěma dalšími zásahy dokonal Radek Žurovec hatrick a tři minuty před koncem byl tak stav 3:4 pro hosty. V závěru se pokusili sehrát power play, ale gólu se už padesátka diváků nedočkala. Vyrovnaný zápas nakonec skončil výhrou 4:3 pro hosty z Oslavan. Domácí měli na to dnes v tomto zápase bodovat, ale opět je zradila chabá koncovka a nedůraz při bránění.

Oranjes - Oslavany 3:4 /1:3/

góly: R. Žurovec 3

Frejlich- Blaha, Ryška, Doruška, Albert /23. Baťa/-  Žurovec O., Lysý, Žurovec R., Solčianský /23. Albert/- Kordula, Beneš