8.11.2008

23.12.2011 19:59
V sobotu 8. listopadu sehrál A tým Oranjes utkání 9. a 10. kola krajského přeboru v Hodoníně s celky Fauna Brno a Agromeli Brno B. Hrálo se v tradičním raním Hodonínskem čase což způsobilo pomalí rozběh našich borců. Tým jak už je v téhle sezoně tradicí nejel opět v plné síle, ale cíl s kterým kluci jeli naplnili na 100%.

1. FTD Oranjes : Fauna Brno

V prvním utkání byla hra zpočátku nervózní se spoustou faulů a nepřesností, ale i přesto se šlo v poločase do kabiny za příznivého stavu pro naše borce, hlavně zásluhou Petra Tury a hattricku Tomáše Mlhy. V kabině si kluci vyříkali co musí změnit a hlavně uklidnit nervy. Druhý poločas byl přesně opakem poločasu prvního, kluci hráli s rozvahou, s klidem a bez faulů, jak mj. konstatoval kouč Bohdan Blaha. Za to soupeř si nechal vyloučit dva hráče a naši borci obě přesilové hry využili.

1. FTD Oranjes : Fauna Brno 7:2 (4:2) Branky: Příkazský Tomáš 3, Dohnálek Milan, Mráz Radek, Žurovec Ondra, Hoch Marek


1. FTD Oranjes : Agromeli Brno B

Druhé utkání budilo velký respekt ze soupeře, který byl na druhém místě jen vinou horšího skóre. Kouč určil taktiku, kterou se dařilo plnit, ale i přesto šel do vedení soupeř po nedorozumění v obraně. Po obdržené brance jako by si kluci víc věřili a začali soupeři zle zatápět, zejména pak Zbyněk Lysý, který svým nádherným průnikem a skvělým zakončením uzavřel výsledek první poloviny brankou do kabin na 1:1. „Znovu se ukázalo, jak je důležité mít v týmu hráče jako je Zbyňa, chvilkami až žasnu co dovede s míčem“, řekl Radek Mráz. Hned na začátku druhého poločasu se podařilo dát branku na 2:1 a soupeř začal hru postupně víc otevírat. To byla voda na mlýn pro naše útočné hráče, kteří využili breakové situace a utkání už zvládli. Po zápasech si mohli naši borci s chutí zazpívat vítězný chorál. A jak řekl hráč Michal Horný po utkání: „Hra sice nebyla ideální, ale důležité jsou body a jsem rád, že jsme tím dali pěkný dárek k zítřejšímu svátku našemu hrajícímu trenérovi Bohdanu Blahovi, všechno nejlepší.“

1. FTD Oranjes : Agromeli Brno B 5:2 (1:1) Branky: Horný Michal 2, Lysý Zbyněk 2, Žurovec Ondra