8. kolo, Oranjes vs Dukla 4:6 /1:4/

05.01.2014 20:36

V osmém, kole, které zároveň uzavíralo podzimní část soutěže, přivítali dubňanští futsalisté hodonínskou Duklu. V minulosti byly zápasy s tímto soupeřem většinou lehkou záležitostí pro Oranjes, Dukla nepatřila nikdy k silným celkům okresní ligy. Ovšem letos hodonínský celek posílilo několik nových hráčů a začínají i sbírat cenné vítězství.

Samotný zápas začal tlakem domácích Oranjes, kteří během několika prvních minut si vypracovali čtyři vyložené šance, ale bohužel krize duňanských útočníků letos stále trvá a místo zaslouženého vedení přišel v 10. minutě první půle první gól hostů a se štěstím se ujali vedení 1:0. Tento gól ještě nezměnil obraz hry, nadále se hrálo na jednu bránu a jen nemohoucnost dobňanských mohla za to, že nepřicházelo vyrovnání. V polovině poločasu přidali hosté druhou branku, kdy si domácí obránce srazil nastřelenou přihrávku do své brány a když pak ještě střelou z dálky prostřelil soupeř brankáře Oranjes Maru Hanzalíka, dostali se hráči Dukly snadno do vedení 3:0, ve zbytku první půle opadla nátlaková hra hráčů Oranjes, kteří byli značně zaskočeni vývojem zápasu. V závěru půle se nakonec přeci jen prosadili a snížili na 1:3, ale v zápětí po hezké kombinační akci hostů opět inkasovali a prohráli první půli 1:4.

V druhé půli přišla opět drtivá převaha Oranjes, ale nadále nepřicházely potřebné góly. Až po deseti minutách prolomil smůlu Ondra Ryška a snížil na 2:4. V polovině druhé půle dal kontaktní gól Miloš Albert a sedm minut před koncem ten samý hráč srovnal na 4:4. Zdálo se, že Oranjes konečně prolomili smůlu a dokráčí k vítězství. Vedení mohl na svou starnu strhnout Kordula a Solčianský, kteří ovšem osamoceni před brankářem hostí netrefili ani branku. Ale bohužel pro Oranjes, ani dnes jim nebylo přáno, čtyři minuty před koncem se z dálky opřel do míče obránce Dukly a nachytal gólmana Oranjes, který měl bohužel zakrytý výhled několika hráči a vsítil šťastný pátý gól Dukly. V samotném závěru, ještě po chybě Michala Jílka upravili hosté výsledek na konečných 4:6 pro Duklu Hodonín.

Za nasazení a bojovnost zaslouží hráči Oranjes uznání, ale svou nedůsledností a mizernou koncovkou opět smolně prohráli.

Oranjes - Dukla 4:6 /1:4/

góly: Albert 2, Dohnálek, Ryška

Hanzalík- Roubík, Ryška, Kordula, Solčianský- Ilčík, Dohnálek, Jílek, Albert