9. kolo 15.1.2012, zápasy s Vacenovicemi

16.01.2012 01:15

Po sobotním úspěšném herním večeru, kdy obě mužstva zvítězily se soupeři ze Svatobořic, nastoupili v neděli večer k zápasu na domácí palubovce oba naše týmy a to proti těžkému týmu z první pětky tabulky Kvasacu Vacenovice.

Před slušně zaplněnou tribunou ve SC Želva první nastoupili hráči Oranjes. Začátek zápasu přinesl několik střeleckých pokusů obou týmů, ale nic co by skončilo gólem. Hráči z Vacenovic chtěli aktivním napadáním narušit rozehrávku Oranjes již v zárodku a prvních pár minut se jim to dařilo, vysunutým presinkem komplikovali snahu dubňanských hráčů hrát jejich kombinační futsal. Oranjes si vypracovali nějaké šance, ale dobrý pohyb vacenovických futsalistů jim komplikoval se dostat do lepší střelecké pozice, ale naštěstí je v týmu několik schopných individualit, které umí v pravé chvíli podržet svůj tým jako třeba Radim Kleiber, který se v polovině prvního poločasu protáhl podél lajny a naservíroval nezištnou přihrávkou míč na zadní tyč Zbyňkovi Lysému a ten pohodlně zavěsil. Poté Oranjes přidali na agresivitě a pohybu a během tří minut vedly už 3:0 a tak skončil i poločas, kdy neproměnily ještě několik dobrých příležitostí. Do druhého poločasu šli Oranjuitas s tím, že budou chtít držet co nejvíce míč a snažit se neinkasovat. To se dařilo až do poloviny druhé půle, kdy se hostům podařilo snížit na 3:1 a měli několik dalších šancí, ale vše jistil skvělými zákroky Jakub Mačuda v brance Oranjes. Vacenovickou snahu o bodový zisk ukončil v závěru gólem na 4:1 hrající kouč Michal Jílek a potvrdil vydřené, ale zcela zasloužené vítězství.

Oranjes - Kvasaco 4:1 /Lysý, Kleiber, Kishchanka, Jílek/

Sestava: Mačuda- Kishchanka, Žurovec O, Žurovec R, Baťa- Kos, Lysý, Kleiber, Jílek- Balažík

 

Poté nastoupili na palubovku a opět proti Vacenovicím hráči domácích Legend. Vědomi si kvality soupeře a nedávného výprasku od Ždánic, chtěli borci Legend od počátku zápasu důsledně bránit a hrát na brejky. Zápas začal jak se čekalo, Kvasaco drželo míč a snažilo se brzy vstřelit gól a nalomit hráče domácích. Ale nestalo se tak. Vacenovice si vytvořily tlak i šance, ale buď je obránci Legend vytlačili do nelehkých pozic k zakončení nebo je vychytal výborný Jara Drdla v brance a borci ve žlutých dresech tak úspěšně odolávaly tlaku Vacenovic a navíc se dostávali do několika brejkových situací. A nevedly si vůbec špatně, dokonce se během zápasu dostali dvakrát do vedení o gól, ale hráči Kvasaca vždy hned srovnali stav zápasu. Deset minut před koncem se dostali poprvé v zápase do vedení hráči hostů a to 3:2. Poté Kvasaco chytře drželo míč a nepustili soupeře k tlaku. Zdálo se, že Legendy nenajdou dostatek sil k srovnání výsledku, ale podařilo se. Po dlouhém nákopy Ondry Ryšky se nebál přesily v brankovišti Aleš Hartman a ve vzdušném souboji překonal hlavou bezmocného golmana hostů. Vacenovice se snažily vrátit vítězství na svou stranu, ale v zápase výborně bránící Legendy už si bod vzít nenechaly a zápas skončil remízou 3:3.

Legendy - Kvasaco 3:3 /Doruška 2, Hartman/

Sestava: Drdla- Zelený, Zdvořáček, Doruška, Opavský- Hartman, Ryška, Pavlík, Dohnálek- Budiš, Julínek