8. kolo, 7. 1. 2012 Ždánice - Legendy, Oranjes

07.01.2012 22:52

Po třítýdenní pauze soutěže, započaly oba dubňanské týmy druhou polovinu okresní ligy  v kyjovské hale s mužstvem ze Ždánic. Jako první se domácímu celku postavily Legendy.

Před zápasem z hráčů vyzařovalo seběvědomí a touha po vítězství a to možná i proto, že hráči v předešlém vzájemném duelu cítili, že v domácí prohře 2:3 nebyli horším týmem a měli na bodový zisk.

Ale v samotném utkání bylo  vše tatam. Bojovnost a aktivní důsledná defenziva s nebezpečnými brejky, kterou po většinu první poloviny sezóny tým praktikoval a zaslouženě sklízel dílčí úspěchy, nahradiliy nepřesné přihrávky a naivní bránění bez zdravé agresivity, čehož trpělivě hrající mužstvo Ždánic využilo a postupně nasázeli Legendám ostudných 9 gólů. Asi nejhorší výkon týmu v letošní sezóně.

TJ Kovo Ždánice : Legendy Dubňany    9 : 2   (4 : 0)

sestava: Drdla- Hartman, Zdvořáček, Kordula, Pavlík-

Julínek, Opavský, Dohnálek, Doruška

 

Poté co se po výprasku odebraly hráči Legend do kabin, nastoupil na palubovku proti stejnému soupeři tým Oranjes. V letošní sezóně hrající atraktivní styl, kdy po většinu zápasů diktoval tempo hry a nejinak tomu bylo i v zápase s Kovem. 

Od počátku zápasu hráči Oranjes drželi míč a kombinovali na polovině soupeře a i brzy šli do vedení kdy po kolmici Lysého si pohrál s obranou Albert a vedlo se 1:0. Poté následovala řada šancí Oranjuitas,  vtipné a pohledné kombinace ovšem hráči nedokázali zužitkovat k navýšení vedení o více branek a tak se po ojedinělé akci prosadil tvrdou ranou soupeř a srovnal na 1:1 a tak i skončil první poločas.

Druhá půle začala stejně jako první, Oranjes drželi míč a dobývali obranu soupeře, ale stále se nedařilo kombinace dotáhnout ke vstřelení branky, buď šanci zneškodil brankář Ždánic nebo střelci nenašli potřebný klid zakončit přesně. Až se z dálky opřel do míče Zbyněk Lysý a nekompromisní, tvrdou střelou nedal brankáři šanci. V dalším průběhu zápasu stačili ještě jednou hráči Ždánic srovnat na 2:2 z trestného kopu a poté využili chvilkového hluchého místa v zápase Oranžových a vyslali několik nepříjemných střel na Jakuba Mačudu, ale ten svůj tým podržel a pomohl tím odstartovat povedenou poslední desetiminutovku svého týmu, kdy Oranjes zpřesnili koncovku a odskočili na uklidňující rozdíl dvou branek a zápas dovedly ke konečnému výsledku 6:3.

TJ Kovo Ždánice : Oranjes Dubňany    3 : 6   (1 : 1)

sestava: Mačuda- Žurovec O., Kishchanka, Žurovec R., Baťa-

Novotný, Lysý, Albert, Kleiber- Balažík, Kos