Babylon cup 2015

08.07.2015 23:38

V letním období se tým Oranjes zúšastňuje několika turnajích v malé kopané. Pravidelně startují na vacenovickém Letocha cupu a bučovickém Dynamo cupu. Letos, ale oranžády oba turnaje vynechaly a vyrazily napříč republikou až do Jaroměře, kde se konal již 7. ročník Babylon cupu, největšího turnaje v Česku. Turnaje se zůčastnilo 110 týmů z celé ČR, Slovenska a Maďarska.

Dubňanští futsalisté cestovali za velkou neznámou a trochu se smíšenými pocity, ale hned od začátku turnaje nabíralo vše velmi kladné obrátky. První povzbuzujícími prvkem byly skvěle nechastané hřiště. Dále pak výkony a nasazení hráčů Oranjes, kteří od začátku turnaje předváděli velmi sympatické výkony. Tým se soustředil na pozornou obranu v čele s Tondou Frejlichem. Ale i když se Oranjes snažili  hrát důsledně v obraně, tak měli v každém zápase dostatek šancí a předváděli pestrou kombinační hru směrem dopředu. Ofenzívu táhli především Radek Žurovec, Michal Jílek a nejlepší střelec se sedmi brankami Zbyněk Lysý.

První den Oranjes vyhráli kvalifikační skupinu do druhého dne, kam postupovalo 60 týmů. V neděli v další pětičlenné skupině skončili druzí jen skrze horší skore a postoupili do závěrečného play off turnaje, kde již zbylo jen 32 týmů. V 1. kole se jim postavil do cesty sebevědomý celek ze Slovenska s názvem Galacticos Bratislava, ale ten težce narazil. Tým Oranjes hrubě podcenil a utrpěl debakl 5:1, hatrikem se blýskl Zbyněk Lysý. V osmifinále narazili na tým z nevyzpatatelným názvem Čoginovy děti z Častolovic. Zápas byl mnohem opatrnější než v minulém kole a nakonec se projevila větší kvalita v ofenzivě Oranjes a zvítězili 2:1. Postup mezi poslední osmičku turnaje byl skutečností. Ve čtvrtfinále však čekal na Oranjes nejtěžší možný soupeř a to loňský vítěz Mordor team z Městce Králové. Začátek zápasu se hrál oboustranně opatrně, favorit sice držel míč, ale do vážnější šance se nedostával. Pak, ale v závěru první půle vyšla Mordoru standardka a dostal se do vedení 1:0 a od té doby už na hřišti dominovali obhájci trofeje. Dubňanští hráči se sice ještě pokoušeli něco s výsledkem udělat, ale s přibývající únavou již navíc neměli. Zápas celkově prohráli 3:0 a turnaj skončili na konečném děleném 5.-8. místě. Tým Oranjes na turnaji 8x zvítězil, 1 x remizoval a jen 2x prohrál. Přemožitel Oranjes Mordor team nakonec celý turnaj vyhrál.

Sestava: Dohnálek, Blaha, Doruška R, Žurovec O, Žurovec R, Lysý, Jílek, Solčianský, Kordula, Roubík, Frejlich, Doruška J.

Vedoucí mužstva a kouč: David Ilčík