čtvrfinále 3. 3. 2012, Želva

03.03.2012 21:48

V sobotu večer se odehrálo čtvrfinále play off okresní ligy. Domácí Oranjes přivítali na Želvě hodonínské New Stars, kteří minulý týden po boji postoupili přes Legendy Dubňany.

Oranjes sice chybělo několik opor, ale i tak byli futsalisté Dubňan favoritem, ale od počátku zápasu bylo jasné, že futsalisté z Hodonína si věří a favorita se nebojí. Hráči Oranjes sice měli po většinu první půle míč pod kontrolou, ale hra byla statická a bez nasazení. Naopak z News Stars bylo cítít větší nasazení a odhodlanost. V první formaci kolem Radka Žurovce došlo před zápasem ke dvěma změnám v sestavě a v tak důležitém zápase to bylo znát. Dvě špatně vyřešené situace této lajny v polovině poločasu, znamenaly vedení New Stars 2:0. Druhá čtyřka hrála lépe dopředu a několikrát dostala hosty do ouzkých, ale chybělo více důrazu před brankou a v osobních soubojích. Nezmar první lajny dokonal Igor Kishchanka, který se nechal zbytečně vyloučit těsně před přestávkou, což jen dokumentovalo, že tato lajna dnes prostě nešlapala jako jindy. Poločas tedy skončil 0:2 v neprospěch pro Oranjes.

Do druhé půle šli borci Oranjes ve třech, protože dohrávali ještě zbyvající minutu a půl z trestu Kishchanky. Oslabení odehráli skvěle a poté dostali Hodonín pod tlak, zejména druhá lajna, ve které dnes hrál prim Michal Jílek. Ten taky nejdříve snížil dorážkou na 1:2 a pak nekompromisní střelou srovnal na 2:2 a vypadalo to, že se konečně rozjede černooranžová mašina. Ale hned z protiútoku se šťastně prosadili hosté a opět se dostali do vedení 3:2. Byla polovina druhé půle a po několika šancích Oranjes se opět dostali do dvoubrankového vedení hráči New Stars, když projevili více důrazu než domácí Oranjes a dotlačili míč do sítě. Ve zbytku zápasu měli Oranjesoví několik dobrých šancí, ale dnes tomu opravdu něco chybělo. Minutu před koncem ještě dal naději na vyrovnání opět Jílek, když po třetí překonal brankáře New Stars, ale závěrečná power play se nezdařila a Oranjes obdrželi pátou branku, kterou New Stars korunovali dnešní vítězný bojovný výkon a postup do semifinále.

V celkovém hodnocení zápasu z pohledu nestranného diváka, se jednalo o dramatický zápas, napínavý až do posledních vteřin. Ale z pohledu skalního fanouška Oranjes to bylo takticky a herně nezvládnuté utkání. Oranjes vůbec neukázalo, že má v domácá hale natrénováno a dokonce se nedal ani vyčíst styl hry. Nebyl to prostě dnes futsal v podání Oranjes, místy to byl spíše fotbal na malém hřišti než futsal a hlavně prohráli s New Stars na celé čáře v nasazení a touze po úspěchu,  toto vše bylo v ochozech cítít po většinu zápasu..         

Oranjes: Mačuda- Balažík, Kishchanka, Žurovec R, Příkazský- Jílek, Kos, Albert, Kleiber- Voříšek