čtvrtfinále Black Cats vs Oranjes

09.03.2014 22:23

Nejhorší sezona v historii klubu, minimálně co se týká umístění, pro Oranjes skončila. Už její průběh naznačoval, že boj o medailové příčky se konat nebude. Tím spíš, že jsme prohráli důležitý poslední zápas základní části. To totiž znamenalo, že si čtvrtfinále zahrajeme proti nejlepšímu týmu tabulky – hodonínským Černým kočkám. Poslední vzpomínky na Black Cats ale  neposilovaly naše šance. Porážka 3:13, nepotřebuje další komentář.

Přesto každý zápas začíná za stavu 0:0. Jenže rozhodující duel sezony Oranjes nevyšel. Hrát bezkontaktní futsal s nejkvalitnějším celkem soutěže byla sebevražda. Sice jsme začali dobře a Lukáš Roubík mohl otevřít skóre. Jenže jeho pohotová střela skončila těsně vedle pravé tyče domácích. Kočky rychle odpověděly, jenže Mara Hanzalík navázal na své předchozí výkony (v posledních dvou zápasech inkasoval pouze jednou) a domácí vychytal.

Jenže pak následovaly na naší straně zbytečné ztráty míčů, a to u těch nejzkušenějších hráčů, kteří si prošli i krajským přeborem. Tyto chyby hbité Kočky dokázaly trestat. Naši útočící futsalisté se totiž dokázali vrátit, až když byl míč v síti. Tak si Black Cats dokráčeli pro pohodlné vedení 5:0. Závěr první půl ještě „zdramatizoval“ Radek Žurovec, když snížil na 1:5.

O zvratu, který se nám podařil v prvním utkání sezony, kdy jsme proti New Stars prohrávali 0:4 a nakonec vyrovnali 4:4, jsme v neděli mohli jen snít. Už o přestávce se totiž schylovalo k oslabení týmu. Dva z našich vysokoškoláků totiž místo za postupem spěchali na vlak, takže ve druhé půli rozhodujícího utkání sezony stihli jen dvě střídání. I tak nelze ve druhé půli Oranjes upřít snahu a větší důraz, jenže v naší síti skončilo dalších šest míčů. Branka Miloše Alberta po kombinaci s Radkem Žurovcem byla hodně děravou náplastí. Devítibrankový rozdíl byl nejvyšší ze všech čtvrtfinále play off okresního přeboru.

Black Cats Hodonín – 1. FTD Oranjes Dubňany 11:2 (5:1), branky hostů: Žurovec, Albert. Diváci: 90.

Hanzalík- Blaha, Ryška, Albert, Roubík- Ilčík, Dohnálek, Solčianský, Žurovec R.- Jílek, Julínek