čtvrtfinále: Oranjes-Strážnice 6:7

10.03.2013 14:36

Ve čtvrtfinále okresní ligy se utkali hráči Oranjes s týmem ze Strážnice. V tabulce základní části skončilo Oranjes na čtvtém místě a Strážnice o místo níž, týmy od sebe dělil pouhý bod, takže se čekala vyrovnaná bitva. A taky byla.

Dubňany se tlačily od začátku dopředu a držely častěji míč než hosté. Strážnice hrála jednoduchou hru s nakopávanými dlouhými míči. Poločas skončil remízou 3:3, ale Oranjes mělo více slibných šancí než soupeř, ale buď je vychytal brankář hostů nebo trefili konstrukci branky. Začátek druhé půli domácí zaspali a brzy prohrávali o dvě branky. Ale nesložili zbraně a aktivní hrou srovnali skóre a dokonce minutu před koncem vstřelili šestou branku znamenající vedení 6:5! Kdo čekal, že to hráči Oranjes už nepustí, se spletl. Místo úplného betonu se Dubňany odhodlaly hrát na dlouhé balony, kterými nejspíš chtěli míč dostat co nejdál od své branky. Ovšem míč vždy ztratili a po druhém takovém počínání přišel trest v podobě srovnávací branky na 6:6 deset vteřin před koncem!

Následné penalty jen podtrhly letošní zmar v týmu Oranjes a určily možná nezaloužené a kruté vyřazení v letošním play off. Strážnice nepředvedla žádný dech beroucí futsal, ale nasazením a bojovností slavila úspěch.

Po bitvě jest každý generálem, ale tým Oranjes, který minulé kolo s Vacenovicemi odehrál v odhodlaném a trěplivém výkonu, podpořený důslednou defenzívou, dnes vsadil víceméně na ofenzivní notu a to je stálo dnešní postup. Zápas byl pro fanouška skvělým zážitkem, ale z hlediska taktiky to nebylo vydařené utkání a vyřazení ve čtvrtfinále nemůže nikdo brát jako úspěch ať už byl zápas líbivý či nikoli..

Oranjes - Strážnice 6:6 po penaltách 6:7 /penalty 2:4/ góly: Kundrata 4, Kleiber, Příkazský

Mačuda- Kos, Lysý, Příkazský- Albert, Kleiber, Jílek, Kundrata