finále okresního poháru FAČR

18.03.2012 07:33

V sobotu 10. března odehrálo mužstvo Oranjes finálový turnaj poháru se soupeři s Veselím nad Moravou a ze Ždánic. V prvnímu zápase se střetli Oranjes s Veselským výběrem. První půle se nesla v opatrném futsalu, kdy obě mužstva si více hleděla defenzivy. Aktivnějším týmem byli dubňanští futsalisté, kteří měli častěji míč v držení a i v počtu šancí měli navrch, ale v polovině poločasu se po individuálním průniku jednoho z hráčů soupeře, dostali do vedení Veselané. Do poločasu se již nic nestalo, a tak do druhé půle nastupovali Oranjes s jednogólovým mankem. Prvních pár minut druhé půle dávalo naději, že Oranjes brzy srovnají, ale vše naboural trošku šťastný druhý gól Veselí. Od té doby začalo kralovat na hodonínské palubovce mužstvo z Veselí, chytře a účelně drželi míč, vtipně kombinovalI a po většinu druhé půle měli jasně navrch. A tak zaslouženě nakonec zvítězili 6:0!

Do druhého zápasu se Oranjes postavili Ždánice, zápas moc futsalovosti neměl, spíše to byl fotbalová přetlačovaná, ve které více odhodlání a vůli po vítězství projevili Ždánice a zaslouženě, i když s notnou dávkou štěstí, zvítězili 5:4.

Veselský výběr se poté stal vítězem okresního poháru pro rok 2012, když pak s přehledem porazil Ždánice 8:0. Veselí ukázalo taktickou vyzrálost, která ve spojení s kvalitou jejich mančaftu sklidila zasloužený úspěch, názorně předvedli jak se hrají finálové zápasy..