Letocha CUP

28.10.2013 16:33

Letocha CUP 2013

Již po deváté v řadě jsme se zúčastnili oblíbeného turnaje v malé kopané ve Vacenovicích. Letos byl počet týmů 33 a z toho 2 jsme vyslali z našich řad a to Oranjes a Mačety.

Po nepříliš povedené sezóně a určité krizi v klubu to vypadalo, že do vacenovských bojů žádný tým nezasáhne. Ale nakonec se na Letocha cup vydaly dvě eskadry z hráčů Oranjes. V lepší náladě do vacenovských bojů přijeli kluci hrající pod názvem Oranjes, jejichž lídrem byl Míša Jílek. Druhý tým Mačety na poslední chvíli nechalo na holičkách 5 hráčů a tak se sestava lepila ještě v ráno samotného turnaje. Nutno dodat, že i když Mačety nepostoupili a konečný výsledek byly zklámáním, tak za výkony a bojovnost borci zaslouží pochvalu..

Tým Oranjes, který postrádal své tradiční opory nepatřil k favoritům turnaje. Ale už od prvního dne kluci makali a postoupili s přehledem z 1. místa ve skupině do druhého hracího dne. A v tom se jim nedařilo o nic méně. V další skupině jen jednou prohráli, když podcenili začátek zápasu s týmem z Bohuslavic se kterým se potkali den předtím a porazili je snadno 4:0. Tentokrát po zaspaném začátku a dvou obdržených brankách už nestačili dokonat obrat a prohráli 2:3. Šlo o vůbec jedinou prohru za celý dvoudenní turnaj v normální hrací době. Ve vyřazovacích bojích tým ukázal svou sílu a postoupil až do finále turnaje!! Tam bohužel hráče Oranjes štěstíčko opustilo, když při svém vedení 1:0 inkasavali vyrovnávací branku v posledních vteřinách zápasu. A v penaltovém dramatickém roztřelu se projevily asi větší turnajové zkušenosti Kapacit ze Skoronic, kteří byli o jednu proměněnou penaltu lepší a nakonec slavili první místo.

Tým Oranjes byl blízko prvnímu místu, ale i tak je skvělé 2. místo jedním z největších úspěchů historie klubu.

Sestava Oranjes: Jankovič Ján- Hekele "Holota" Marek, Matějka Martin, Dohnálek Petr, Čuřík Lumír, Jílek Michal, Albert Miloš, Solčianský "Zizu" Ivan, Baťa Luděk a Blaha Bohdan

Sastava Mačet: Hanzalík Marek- Opavský Ondřej, Julínek Zdeněk, Biegun Patrik, Doruška Radek, Chludil Milan, Žurovec Jiří a Ševela.

 

Finále: Kapacity – Oranjes Dubňany 1:1 (0:1), 4:3 na penalty

O 3. místo: Sqadron – Hodonín 91 5:4 na penalty

Semifinále: Oranjes Dubňany – Sqadron 0:0, 2:1 na penalty

Čtvrtfinále: Security Košice – Oranjes Dubňany 0:0, 2:3 na penalty.

Osmifinále: SPK – Oranjes Dubňany 0:5.

Nejlepší brankář: Ján Jankovič (Oranjes Dubňany)