o 3. místo

23.12.2011 18:08

Neuvěřitelným zápasem zakončili letošní sezonu okresního přeboru futsalisté Kyjova a Dubňan. Hurá Team vedl v utkání o třetí místo nad Oranjes po prvním poločasem 5:0.

Dubňany však bláznivý duel ve druhé půli srovnaly a v poslední minutě byly dokonce blízko vítězství. V penaltovém rozstřelu byl nakonec úspěšnější Kyjov, který se tak raduje z bronzu. Diváci na tribunách se skvěle bavili, trenéři jen nevěřícně kroutili hlavami a hráči na palubovce bláznili. „Je tohle vůbec možné?“ ptali se sami sebe. Oranjes první poločas vůbec nezvládli. Po brankách Talaše, Bronislava Blahy a Lochmana prohrávali ve 25. minutě už 0:5! „Chtěli jsme dát v posledním zápase sezony šanci všem kluků. Bohužel jsme to asi podcenili,“ řekl trenér Dubňan Bohdan Blaha. Jeho tým se dlouho nemohl dostat do tempa. K obratu zavelela až trefa Jílka. O minutu později snížil Lysý a Oranjes byli ve 33. minutě znovu ve hře. „Ještě o poločase jsem klukům říkal, aby hrál to samé, co v prvním poločase,“ uvedl kouč Kyjova Zdeněk Solařík. „Bohužel jsme dostali dvě laciné branky, Dubňany se vyhecovaly a vyrovnaly,“ doplnil. Ve 38. minutě už byl rozdíl pouze dvoubrankový, sedm minut před koncem vstřelil Kučí kontaktní gól. Dubňany si dvě minuty před koncem utkání vzaly oddechový čas a z branky odvolaly brankáře Drdlu. Power play Oranjes vyšla, vyrovnání trefil Roubík. Třicet vteřin před koncem mohl defintivně rozhodnout Kleiber, dubňanský šikula však trefil pouze levou tyč. „Ve druhém poločase jsme zabrali. Zápas jsme dokonce mohli rozhodnout v normální hrací době,“ řekl Blaha.  Dramatický duel tak musely rozhodnout až pokutové kopy. Kyjov v rozstřelu prostřídal tři brankáře. Gutha nejprve nahradil Kůřil, v sedmé sérii se do branky postavil Svatopluk Macek. Ten nemusel při střele smolaře Kleibera vůbec zasahovat. Smutný hrdina duelu o třetí místo pálil vedle. A jelikož Bronislav Blaha se ani potřetí v sérii nemýlil, Kyjov mohl slavit třetí místo. „Čtvrté místo zapíjet nebudeme, ale s kluky určitě posedíme a rozebereme sezonu,“ pravil Blaha. Oranjes cítili, že letos měli na víc. „Na začátku play off to vypadalo, že můžeme dojít až do finále. Věřili jsme si,“ řekl Blaha, který první sezonu po sestupu z kraje hodnotí pozitivně. „Je to celkem úspěch. Pokud tým udržíme pohromadě, můžeme být v příštím ročníku ještě lepší a ukázat víc. Máme z čeho čerpat, akorát to potřebujeme vyšperkovat,“ pronesl Blaha.

O 3. místo
Oranjes Dubňany – Hurá Team Kyjov 5:5 (0:5), 6:7 na penalty
Branky: 32. Jílek, 33. Lysý, 38. vlastní, 43. Kučí, 48. Roubík – 9. a 23. Talaš, 11. a 15. B. Blaha, 17. Lochman, rozhodující penalta Bronislav Blaha
Rozhodčí: Gasnárek, Jonáš
Diváci: 300
Dubňany: Drdla – Ilčík, Roubík, Lysý, Příkazský, Albert, Balažík, Jílek, Kučí, Kleiber, R. Žurovec, O. Žurovec,
Kyjov: Guth – S. Macek, Smrčka, Svoboda, Kůřil, Jung, B. Blaha, Lochman, Talaš, Hrbáček.
 
 
Futsalový okresní přebor: Hurá team Kyjov (v bílém) vs 1. FTD Oranjes Dubňany B

(zdroj: Hodonínský Deník)