Oranjes CUP Vánoce 2012

24.12.2012 10:45

V předvánoční sobotu 22. prosince se odehrál další vánoční Oranjes CUP na Želvě. Futsalového klání se zúčastnilo celkem 8 týmů,  4 týmy z Dubňan (Mačety, Paca, Polepšovna a Sokol), dále 2 týmy tvořené směsicí hráču z Dubňan a okolí (Arnhem a Old stars) a 2 týmy přespolních (Bumbes z Ratíškovic a Blue Hunters ze Svatobořic).

Hrálo se systémem dvou čtyřčlenných skupin, ve kterých se hrálo o umístění a nasazení do následného čtvrtfinále, tedy postupovali všichni z obou skupin. Již boje ve skupinách ukázaly, že nejlépe připravení přijeli hráči ratíškovického Bumbesu, ti jako jediní přijeli i s realizačním týmem a nejširším kádrem. Naopak tým Blue Hunters ze Svatobořic a domácí Polepšovny s minimem hráčů na střídání. Nováčkem turnaje byli hráči Old Stars, tvořen hráči z Dubňan a Mutěnic. Tento tým se projevoval agresivní běhavým stylem, který mu vynesl první místo ve skupině A, když za sebou nechal tým Pace, Mačet a Sokolu. Ve druhé skupině obsadili první příčku hráči Bumbesu, kteří sice v prvním zápase prohráli s Blue Hunters, ale zase porazili spolufavorita na vítězství Polepšovnu, takže šli z prvního místa do play off před Polepšovnou. Třetí příčku obsadili s chutí hrající svatobořičtí futsalisté a čtvrté místo hráči Arnhemu.

Ve čtvrtfinále favoriti potvrdili svou formu, takže Bumbes porazil Sokol, Polepšovna Mačety a Old Stars zdolali Arnhem. Jen jedno čtvrfinále nemělo jasného favorita a to mezi Pacou a Blue Hunters. Nakonec postup do semifinále vybojovali hráči od Pace, když rozhodla únava svatobořických a prohráli o gól. V semifinále se střetl tým Bumbesu z Paca týmem a Polepšovna proti Old Stars. Největší favoriti turnaje nezaváhali, takže zvítězili jak hráči Ratíškovic tak Polepšovny.

V zápase o třetí místo zdolali hráči Paca týmu Old Stars 3:2 a ve finále vůbec nestačil tým Polepšovny na Bumbes a prohrál 6:4, když celý zápas měli ratíškovští pod kontrolou a dostali se do vedení až 5:1! Polepšovna jen ke konci zápasu zkorigovala výsledek.