2. kolo, 14. 11. 2011 Oranjes - Kvasaco

22.12.2011 18:48

Oranjes pokřtili nové dresy výhrou nad Kvasacem

Hodonín – Futsalisté Dubňan mají po třech kolech plný počet bodů. Oranjes si ve třetím letošním zápase poradili s Vacenovicemi, v souboji dvou neporažených týmů přehráli Kvasaco 7:2. Favorit o své výhře rozhodl třemi slepenými góly ve druhé půli.

Výsledek je pro Vacenovice ale krutý. Kvasaco bylo hlavně za nerozhodného stavu 2:2 lepším týmem. Pokud by hráči Vacenovic   proměnili alespoň polovinu svých vyložených šancí, mohli v zápase s Dubňany pomýšlet na bodový zisk. Za stavu 2:2 jsme neproměnili snad čtyři vyložené příležitosti. Pak jsme po naší standardní situaci dostali čtvrtý gól. Po něm jsme otevřeli hru a dostali další góly. Je to škoda,“ řekl hrající předseda Vacenovic Radek Procházka. Kvasaco nastoupilo v hodonínské sportovní hale bez řady opor. „Máme velkou marodku. Navíc Vacenovice hrály odpoledne v Rohatci a někteří kluci byli unavení. Tým jsme dávali dohromady až na poslední chvíli,“ uvedl Procházka. Jeho tým postrádal i zraněné posily Janíka se Švrčkem. Na palubovce se v neděli večer sešli všichni bratři Voříškovi. Brankář Dalibor nastoupil společně se starším bratrem Michalem za Vacenovice, Tomáš zase hrál za Dubňany. Oranjes nastoupili do víkendového šlágru ve zbrusu nových černých dresech. Že tmavá barva dubňanských hráčům sluší, se mohla přesvědčit stovka diváků.

Fanoušci se v hale TEZA dobře bavili. Do vedení poslal Oranjes Tomáš Příkazský. Ten si narazil míč s Radkem Žurovcem a pohodlně zavěsil. O minutu později vedly Dubňany už 2:0. Gólmana Voříška překonal Lysý. Vacenovice vrátil do hry Jan Kotásek, který nadvakrát propasíroval balon za bezmocného Mačudu. Kvasaku kontaktní branka pomohla. Dubňany naopak vypadly z tempa a přes dobře bránícího soupeře se nemohly prosadit. Kvasaco duel zdramatizovalo. V závěru prvního poločasu se prosadil Jiří Sladký. "V kabině jsme si před zápasem něco řekli. To, co jsme chtěli jsme ovšem hráli pouze deset minut. Pak jsme začali bláznit,“ uvedla dubňanská opora Tomáš Příkazský. Vacenovice byly za stavu 2:2 opravdu aktivnějším týmem. Michala Voříška dvakrát vychytal spoluhráč z Ratíškovic Mačuda, Mírovský pálil po hezkém průniku vedle a Radek Příkazský orazítkoval břevno. Dubňany přežily všechny ošemetné situace bez inkasované branky a ve 32. minutě potřetí udeřily. Přesně pod břevno se trefil Kischanka. Borci z Vacenovic následně nezvládli standardní situaci a z rychlého brejku inkasovali čtvrtý gól. Trefil se Lysý, který odstartoval báječnou dubňanskou pětiminutovku. Na 5:2 zvyšoval Příkazský, šestý gól přidal Radek Žurovec. Účet zápasu uzavřel ve 47. minutě Ondřej Žurovec. „Nakonec se projevily naše futsalové tréninky, které velmi dobře vede Michal Jílek. Ve druhém poločase nám tam napadly celkem pěkné góly. Vyrovnaný zápas rozhodly individuální schopnosti některých našich hráčů,“ pronesl Příkazský, který vyzdvihl výkon Lysého a Radka Žurovce. Velmi dobrým výkonem se blýskl i brankář Mačuda. „Bez něj by byl zápas daleko těžší,“ míní Příkazský. Vacenovice zaostaly za soupeřem hlavně v proměňování šancí. „Taky je vidět, že Dubňany trénují v hale. My chodíme do haly přímo z velkého fotbalu. To je naše slabina,“ dodal Procházka. Vacenovice nezvládly ani druhý víkendový duel. S dubňanskými Legendami překvapivě prohrály 2:5.

Kvasaco Vacenovice – Oranjes Dubňany 2:7 (2:2)

Branky: 10. J. Kotásek, 25. J. Sladký – 7. a 40. Příkazský, 8. a 39. Lysý, 32. Kischanka, 44. R. Žurovec, 47. O. Žurovec

Rozhodčí: Bušek, I. Zima. Diváci: 100.

Vacenovice: D. Voříšek – Procházka, Bolf, J. Sladký, Mírovský, R. Příkazský, Kotásek, M. Voříšek.

Dubňany: Mačuda – R. Žurovec, T. Voříšek, Jílek, Baťa, Balažík, O. Žurovec, Lysý, Příkazský, Kischanka.

(zdroj: Hodonínský Deník)

Dubňanská hrající trenér Michal Jílek (vlevo) bojuje o míč s hráčem Kvasaca Michalem Voříškem. Po zápase měl z kamarádů větší radost Jílek, Oranjes totiž vyhráli 7:2.

Autor: DENÍK/Libor Kopl