Osmifinále, 25. 2. 2012

29.02.2012 16:47

Osmifinále play-off okresní ligy odehráli obě mužstva v sobotu večer na Želvě. Nejdřív se od 19.00 hodin předvedli borci Oranjes proti Tropicu ze Svatobořic. Utkání mělo jednoznačný průběh a asi jedinou předem neznámou bylo, jestli brankář Oranjes Tonda Frejlich udrží čisté konto.  Po 50 minutách hry bylo závěrečné skóre 15:0 pro dubňanské futsalisty.

Sestava Oranjes:

Frejlich- Kishchanka, Žurovec O, Žurovec R, Baťa- Balažík, Kos, Příkazský, Kleiber, Voříšek

 

Poté nastoupili ke svému zápasu Legendy, kterým se postavili do  cesty hráči hodonínského New Stars. Očekával se úplně jiný zápas než předešlý máč Oranjes.

A taky, že byl! Od začátku bylo znát, že ani jeden tým nechce inkasovat a hrálo se ze zabezpečené obrany. New Stars drželi více míč, ale do vyložené šance se nedostali. Legendy hrály čistý beton s rychlými ůtočnými výpady, které ne vždy vyřešili ohrožením branky Hodonína. První půle to byla bitva o každý metr, šancí bylo poskrovnu, ale souboje a nasazení bylo cítit po celé hale. Blízko ke gólu měli nakonec obě mužstva, Nejdřív New Stars nastřelili tyč a následně Petr Dohnálek nastřelil břevno. Takže po vyrovnaném a bojovném výkonu obou mužstev skončil poločas 0:0.

Do druhé půle lépe vstoupili futsalisté z Hodonína, kdy měli během prvních pěti minut tři nebezpečné akce, které skvěle vychytal Jakub Beneš. Hned vzápětí, ale o sobě dali vědět i Legendy, kdy se řítil sám na brankáře New Stars Ondra Ryška, ale těsně minul. Poté se hra opět dostala do stejných kolejí jako v první půli, plný urputných soubojů a nasazení. V polovině poločasu z rychlého protiútoku vstřelil vedoucí gól Legend Jakub Kordula. Paradoxně od té doby Legendy přestaly hrát svou disciplinovanou a pracovitou hru a začali zbytečně kupit fauly a postupně i ztrácet síly v soubojích a bránění. Nedisciplinovanost Legend nakonec rozhodla o osudu utkání. Nejprve jeden z obránců zbytečně fauloval před vlastním brankovištěm a z dobré pozice soupeř srovnal. Dále pak po zbytečném útočném faulu kopali hráči New Stars desetimetrový kop, nabídnutou šanci využili a ujali se vedení 2:1. Poté dostali ještě další výhodu desetimetrového kopu, ale tu skvěle zneškodnil brankář Legend. V závěrečných sekundách ještě mohl vyrovnat ze standardky z dobré pozice Jakub Kordula, ale nebyl tak přesný jako střelec soupeře a jeho projektil zastavil brankář hostů.

Hráči New Stars si díky většímu počtu šancí v druhé půli zřejmě postup zasloužili více, ale Legendy odehrály dobrý mač. A nebýt zbytečných faulů, brali by postup nejspíš oni, protože oba góly padly ze standardek. 

Sestava Legend:

Beneš- Zdvořáček, Opavský, Kordula, Dohnálek- Hartman, Julínek, Pavlík, Doruška- Budiš, Drdla, Ryška